avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de deces greu de obtinut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de deces greu de obtinut

Sotia mea a murit mama ei in 2013 august- septembrie. Sotia are dizabilitati, fratele mamei lui a luat certificatul de deces si nu vrea sa il dea si nu ia spus exact in ce spital a murit mama ei.
De cateva luni tot umblam fara rezultat din spital in primaria de sector unde este spitalul dar fara nici un rezultat.
Ce am putea sa facem sa isi recupereze certificatul de deces findca are nevoie de acest document pentru perfectarea unor acte.
Va rog ajutati-ma ce sa fac sa rezolv aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:48, 24 August 2015
Cel mai simplu ar fi sa mergeti la primarie si sa solicitati eliberarea unui duplicat, sau o adeverinta din care sa rezulte decesul.Puteti sa mergeti la un notar sa-i explicati situatia si sa fie chemat la notariat ptr.dezbatrea succesiunii.Separat,puteti incerca plangere prealabila ptr.infractiune de abuz de incredere prev.si pedepsita de art.238 NCP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu razvan0786 razvan0786 titlu de proprietate.dupa defunctul meu tata ,suntem patru mostenitori iar titlul de proprietate a ramas la unul din fratii mei care nu vrea sa mi l inmaneze ... (vezi toată discuția)
Lovire si vatamare cnc 72 cnc 72 mama mea a fost batuta de un cioban fiinca la gasit cu oile pe terenul nostru cultivat cu lucerna la ora actuala este internata in spital datorita ranilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire Valentima Valentima Tata a murit acum aproximativ un an si sase luni. Tata a avut 3 sotii( mama fiind ultima sotie), prima sotie este trecuta pe garsoniera in care locuiesc-tin ... (vezi toată discuția)