avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamuriri Contestatie ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamuriri Contestatie ANAF

Buna ziua,
O persoana,a castigat in instanta restituirea taxei pe poluare (taxa auto);
A mers la un executor judecatoresc pt.a se executa prevederile instantei,in acest sens;
Executorul,a cerut aprobarea instantei pt.aceasta executare. Instanta a aprobat prin hotarare (sau incheiere) executarea silita;
Debitoarea,ANAF,a virat suma de bani,in contul executorului,insa fara a vira si cheltuielile de executare;
Executorul si-a oprit banii (onorariu + cheltuieli de executare) din suma virata de debitoare,urmand sa faca demersuri pt.ca debitoarea sa vireze si restul banilor;
Intre timp,debitoarea a facut contestatie la executare,pe motiv ca nu s-a facut in prealabil o cerere catre ea,prin care sa se ceara banii dispusi de instanta. (practic,sustine ca titularul de drept,nu trebuia sa recurga la executare silita,ci sa i se adreseze cu o cerere,ca asa i s-ar fi dat banii);
Instanta admite contestatia si anuleaza actele din dosarul de executare. Totodata afirma ca cererea de suspendare a executarii silite se respinge,fiid ramasa fara obiect.
=============
In acest caz,ce anume trebuie sa mai faca titularul de drept ?
Ce se intampla in baza acestei hotarari de admitere a contestatiei ANAF ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:24, 24 August 2015
Daca instanta a admis contestatia la executare si a anulat actele de executare,este posibil ca, ANAF sa solicite intoarcerea executarii conform art.723 NCPC,adica sa-si ia banii inapoi.
Totusi,banii au fost dati conform dispozitiilor unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. In acest caz,cum se va proceda ?
Daca solicita banii inapoi,ar insemna sa ignore o hotarare judecatoreasca.
Culmea e,ca aceeasi judecatorie,care a admis executarea silita,acum a admis si contestatia la executare,pe aceeasi speta.
Mi se pare,totusi,un paradox...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Incuviintare poprire din motive excpuse gresit de executor/ulterior respinsa Mariaggg Mariaggg Buna seara. O sa incerc sa fiu succinta. Deoarece veniturile fostului sot fluctueaza destul de mult, pensia de intretinere a copilului deasemeni. El a platit ... (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)