avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 2 nume la casa de pensii -solutii de rezolvare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

2 nume la casa de pensii -solutii de rezolvare

O persoana aflata la vasrta de pensionare cand sa dus la casa de pensii sa vada contributiile pe fiecare luna vreme de cei 34 ani cotizati a aflat cu stupoare ca figureaza la casa de pensii cu 2 nume popescu respectiv petrescu desi aceasta persoana nu si-a schimbat numele niciodata cei de la casa de pensii iau zis ca este din vina contabulului de la locul sau de munca si ca acesta tre sa vina la casa de pensii cu o cerere rectificativa prin care sa spuna ca a grresit numele persoanei respective.
Problema este ca contabilul de la locul de munca a persoanei aflate la varsta de pensionare refuza sa se prezinta la casa d epensii pentru a da aceasta declaratie rectificativa si ca atare face imposibila depunerea dosarului pentru pensionare a persoanei respective.
cam ce se poate face carora institutii se poate adresa aceasta persoana pentru a se corecta aceasta greseala respectiv a aparea in evidentele casei de pensii doar cu numele sau real nu cu 2 nume (din care unul fictiv) si acelas CNP.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:36, 24 August 2015
Persoana trebuie sa se adreseze in scris institutiei la care a lucrat. Aceasta pe baza actelor doveditoare poate elibera o adeverinta de rectificare a numelui, sau in care sa se mentioneze ca este vorba de una si aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare contributie pensie pe un alt nume cu cnp-ul tatalui meu SStefanIulian SStefanIulian S-a respins Cererea de inscriere la pensie pentru Anticipatita Partiala deoarece: nu s-a luat in calcul perioada 19.06.2001-10.12.2009 pe adeverinta privind ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al unui angajat inregistrat gresit in documentele companiei edm_addicted edm_addicted Cat de grava este situatia in care un angajat a fost inregistrat intr-o companie cu numele gresit, mai exact o litera gresit ( exemplu : in loc de Demetrescu, ... (vezi toată discuția)
Rectificare nume in contractul de vanzare cumparare si carte funciara bejenarv bejenarv Am nevoie de ajutor in aceasta problema. In 1995 am facut un contract de vanzare cumparare cu parintii mei pentru o casa si teren cu uzufruct viager si ... (vezi toată discuția)