avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu demisia

am avut contract de 4 ore dar lucram 16 ore pe zi, doua cu doua zile. mi-am dat demisia pe 14 august, si patronul mi-a cerut sa stau in preaviz, am lucrat 3 zile a cate 16 ore, avand nevoie de bani , mi-am luat banii pe acele 3 zile de la demisie a cate 16 ore si banii care imi oprise in prima luna de munca, adica, jumate din salariu, ca in caz ca nu stau in preaviz sa nu mi-i dea. , dupa ce am luat banii pentru zilele lucrate, i-am spus ca am luat banii cu doua zile inainte de data de salariu scrisa in contract, pentru ca aveam nevoie de bani, pentru copil , si el a inceput sa ma faca in toate felurile ca ma denunta la parchet precum ca i-am furat, , ca atunci cand ma vede ma tranteste de pamant si altele. Ce e de facut in acest caz? Multi mi-au spus sa-l reclam, DAR...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 25 August 2015
Exista posibilitatea sa vi se faca plangere penala pentru furt ... ".. i-am spus ca am luat banii cu doua zile inainte de data de salariu scrisa in contract..."

1. Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun..
Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

2. Daca v-ati dat demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

3. Art.40 alin.2 C.mun.:
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Prin urmare, neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- unei proceduri de mediere.

- unei demisii fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz ralucyb ralucyb buna ziua! lucrez la o un patron ca lucrator comercial intr-un magazin, doresc sa imi dau demisia fara sa mai stau in preaviz, patronul m-a amenintat ca daca ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare - demisie, neprezentare in preaviz DENISA021 DENISA021 Buna ziua, am si eu nevoie urgent de un raspuns pentru a clarifica o situatie.Am un salariat care a plecat fara efectuarea celor 20 de zile lucratoare de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ChivuLiviu ChivuLiviu Buna seara si la multi ani la toata lumea buna! Am si eu o intrebare va rog... Daca am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni,am convenit cu ... (vezi toată discuția)