avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cec in alb factura neacceptata la plata cu marfa ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cec in alb factura neacceptata la plata cu marfa trimisa prin curierat,

Buna ziua,
La inceputul anului am emis un cec in alb pt o firma de la care cumpar marfa, cec nespecificat in contract.Am derulat operatiuni cu ei in mod normal fara probleme.
In data de 15 aprilie, am facut o comanda online pe site ul firmei care trebuia sa reprezinte marfa la 50% din pret marfa care trebuia sa fie de test in magazin, facturarea facandu se la 1 septembrie.Marfa a venit prin curier eu semnand de primire fara factura sau aviz.
La data de 15 mai directorul zonal a luat marfa inapoi pe motiv ca le trebuie inapoi fara sa imi faca aviz sau factura de retur pt ca nu venise marfa pe nici o factura sau aviz inainte.
La data de 12 iulie firma respectiva mi a facturat marfa (plus avize) la pret intreg desi ea nu mai era in custodia mea.
Dupa discutii de saptamani la telefon cu directorul de vanzari zonal care imi luase marfa inapoi am trimis un mail neacceptand factura la plata.El si a dat demisia din firma respectiva si a plecat de cateva saptamani de acolo iar ei acum baga cecul in banca.
Cecul se baga in banca azi, ei refuza orice discutie cu mine.
Ce pot face?

Cel mai recent răspuns: easyrider , utilizator 13:26, 25 August 2015
Destul de incurcata treaba. Ridica semne de intrebare cum de ati acceptat preluarea inapoi a marfii.
Ar trebui sa dovediti cele sustinute in instanta. Mailuri, martori etc.
Buna ziua,
Baga cec-ul in banca fara disponibil in cont, il baga in incident de plata, dupa care nu mai are voie un an de zile sa faca operatiuni. Sa inteleg ca se faceau tranzactiile fara facturi si avize? Marfa nu trebuie sa plece din unitate insotita de documente (facturi si avize) ?
Marfa a fost facturata fara un aviz in spate fara nimic.Mi se pare un abuz facturarea marfi la 2 luni fara nimic altceva decat semnarea la curier.La curier am semnat pt 4 pachete nestiind ce e inauntru, ei cum dovedesc trimiterea marfii?Eu nu am cerut respectivului sa ia marfa cu factura de retur inapoi pt ca nu emisesera factura de la bun inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce document returnezi banii incasati la un retur marfa BG BG Buna ziua! Cu ce document poti returna banii incasati in situatia in care se realizeaza returul de marfa? Pentru marfa retur se face o factura de stornare, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la client anamaria24 anamaria24 BUNA ZIUA AS VREA SA STIU, DACA POATE SA MI RASPUNDA CINEVA LA INTREBAREA: - CARE ESTE PROCEDURA LEGALA DE A RECUPERA BANII DE LA ... (vezi toată discuția)
Compensare magyari magyari Am o problema destul de complicata, si nu stiu daca solutia aleasa de mine este corecta, motiv pentru care va expun pe scurt situatia, cu rugamintea de a ... (vezi toată discuția)