Oameni buni ...va salut,
Bogdan ma numesc, locuiesc in Ploiesti, am 33 de ani si un handicap fizic de gr.1 (sunt in caruciar).
Imi postez nemultumirea pentru a-mi mai atenua frustrarea: Sunt FOARTE NEMULTUMIT de procedurile stufoase si stupide pe alocuri ale [EDITAT].
Iată cum este alergat un handicapt (in carucior) pentru bifarea procedurilor stupide [EDITAT]:
-Tatal meu decedat in Ianuarie 2009, nu a trecut imputernicit la contulul lui [EDITAT].
-Eu fiul mostenitor, cu Cerific. de DECES al tatalui, in prima faza, solicit la [EDITAT] doar un extras de cont (-ul tatalui meu decedat) necesar pt. a şti suma din cont la dezbaterea succesiunii (onoraiul notarului este un procent din valoarea bunurilor, deci imi trebuia acest extras de cont).
-Functionarii [EDITAT] (conform procedurii stupide) imi refuza eliberarea Extrasului de Cont fara Certific de Mostenitor
-In faza 2-a, fac succesiunea la Notar, ma duc la [EDITAT] cu Certificatul de Mostenitor si SURPRIZA: nu pot scoate toti banii din cont, pt ca in Certific de Mostenitor este trecuta doar o parte din suma existenta in cont (eu fara un extras de cont la zi, am dezbatut succesiunea cu un extras de cont mai vechi - din 2008 - intre timp (in 2009) in cont a mai intrat o suma importanta de care nu stiam)
-Asadar, fuctionarii [EDITAT] imi explica procedurile lor (timpite) prin care, spun ei, sunt mostenitorul contului (conform Certif de Mostenitor) dar nu si al tuturor banilor din cont, ca urmare acum ei imi dau un Extras de cont si EU trebuie sa fac un Supliment la Certif de Mostenitor si abia apoi pot scoate si restul sumei din contul tatalui meu.
*!*Asa idiotzenie de procedura nu am mai intilnit!!
Deci functionarii [EDITAT] Nu mi-au dat un extras de cont sa stiu ce suma dezbat/trec in Certificatul de Mostenitor iar cind m-am prezentat cu Certif. de Mostenitor imi spun ca nu-mi elibereaza/dau banii din cont pt. ca nu e trecuta toata suma (din Cont) in Certificatul de Mostenitor.
Pe scurt functionarii [EDITAT] imi explica (in timp ce eu ramin siderat) ca:
:(( Macar sotul supravietuitor si care a re contul si nu zice de el nimic nu il lasa la copii lui? acestia trebuie sa stie unde sunt banii.
Daca au testamente si copii sotului decedat nu mostenesc dupa copii sotului supravietuitor, dar contul este comun, ... nasol ... chiar ca ar fi bine de stiut contul pentru ca numai asa se poate cere instantei aducerea lui la masa succesorala ca bun comun. Luati la rand cunostintele de pe la banci, sa caute prin sistem, angajati detectiv :)
A-ti inteses aproape exact situatia .Toti stim ca acel cont exista , stim ca este doar pe numele sotului supravietuitor , copii acestuia nu au nici un interes sa dea amanunte despre acest cont .(copii celui decedat nefiind decat 'concurenta' ca sa zic asa)
Tot sunt nelamurit : contul care este doar pe numele sotului supravietuior face parte dn masa succesorala?
Si daca da , cum putem dovedi existenta acestui cont.(stim ca exista dar nu avem nici o alta informatie despr bani).
instanta nu va face munca de cercetare in locul Dvs. :( va trebui sa o faceti Dvs. raman la varianta detectiv sau Dvs. incepeti cautari asiduue cum puteti, neoficial.
Buna seara
dumutaadrianred
In cazul unei persoane care are un cont deschis la o banca, intervine decesul titularului, si nu este nici o alta persoana care sa fie imputernicita, ce se ... (vezi toată discuția)