avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un angajat s-a pensionat fara sa anunte angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un angajat s-a pensionat fara sa anunte angajatorul

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:
Unul din salariatii nostri are contract de munca pe perioada nedeterminata. Anul trecut in iunie i-a venit decizia de pensionare pentru limita de varsta (avea 63 de ani si este barbat) si pe noi nu ne-a anuntat. Cand l-am angajat a mentionat ca vrea sa iasa la pensie la varsta de 65 de ani. Anul acesta ne-a cerut o adeverinta si ne-a spus ca de un an si ceva are si pensie si salariu. Intrebarea mea este ce fac eu acum: ii las contractul asa, il intrerup si fac altul? Ce cotizatii se platesc pentru persoanele pensionate si angajate?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 25 August 2015
Trebuia sa-i incetati la acea data c.i.m. , acum nu prea aveti cum decat daca va prevalati ca vi s-a adus la cunostinta astazi.
Da, stiu si eu ca trebuia sa il incetez atunci. Va multumesc pentru raspunsuri.
Avand in vedere ca legea nu prevede nicio sanctiune pentru o astfel de situatie, ii puteti lasa c.i.m. .

Daca salariatul este de acord, atunci ii puteti inceta c.i.m. si sa incheiati altul nou cu aceeasi data.
Dumneavoastra ati zis asa: '' incetati CIM conform art.56 (1), lit. c) din Codul muncii si apoi, daca doriti, ii incheiati un alt CIM cu aceeasi data.'' Adica: incepand cu data de 25.08.2015 inceteaza contractul vechi, cel nou trebuie incheiat cu aceeasi data, 25.08.2015 si cu incepere de pe 26...?
Intr-adevar, se poate si asa cum spuneti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Pensie Radu Aura Radu Aura Rog sprijin pentru urmatoarea situatie: un salariat cu CIM norma intreaga, doreste sa se pensioneze pentru limita varsta, cu 10 ani reducerea varstei ... (vezi toată discuția)
Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)