avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de prescriptie

Am avut un proces de mostenire inceput in 2006 , sentinta a ramas irevocabila prin respingerea recursului si apelului pe data de 20.10.2011. Partea adversa a facut o cerere, privind indreptarea erorii materiale, care a ramas irevocabila in decembrie 2012. Sentinta este legalizata pe 16.01.2013.
Intrebarea mea este, de la ce data curge termenul de prescriptie, privitor la sulte ? (3 ani)
Numai aspectele referitoare la eroarea materiala au termenul de prescriptie, incepand din decembrie 2012 sau sentinta in totalitatea ei ?
Multumesc anticipat,
Geo
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 14:09, 25 August 2015
Bună ziua. Termenul de prescripție privind punerea în executare a obligațiilor stabilite prin hotare judecătorească, cum este și sulta, este de trei ani și curge de la momentul când a rămas irevocabilă, nu are relevanță când a fost obținut un exemplar legalizat de la grefa instanței. (actualmente definitivă)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala Andrei2014 Andrei2014 Buna ziua, Intr-o sentinta ramasa definitiva dupa apel, numele unei parti nu este complet, adica nu are trecut si al doilea prenume. Trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Termen recurs rosu gheorghe rosu gheorghe Am castigat un proces in \\"Contencios administrativ\\" si dupa comunicare s-a constatat o eroare materiala in dispozitivul hotararii. Probabil instanta s-a ... (vezi toată discuția)