avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Ce se poate intampla daca nu depun declaratiile la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Ce se poate intampla daca nu depun declaratiile la anaf?

Buna ziua,
Sunt administrator la o societate cu 2 asociati, care nu mai are activitate de mai bine de 2 ani. Pana in momentul de fata contabila a depus toate declaratiile si a intocmit evidenta contabila, insa in urma indisponibilitatii mele de a mai putea plati serviciul de contabilitate, aceasta urmeaza sa inceteze contractul de la data de 1 septembrie.
Mentionez ca societatea are datorii in valoare de aproape 3000 de ron la finante.
Ce se poate intampla in aceasta situatie? Cum ma pot trage la raspundere in calitate de administrator? Celalalt asociat poate avea probleme (acesta mai detine actiuni si la alte societati)? Am inteles ca este caz penal pentru administrator, am nevoie de mai multe detalii despre consecintele nedepunerii si neintocmirii acelor ctb. si neplata datoriilor catre finante, pentru ca momentan nu imi permit nici una, nici alta.
Va multumesc pentru interes, zi cu soare!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:43, 29 August 2015
Pentru nedepunerea declaratiilor si bilantului se da amenda contraventionala; nu este caz penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare mandat administrator ContSters22096 ContSters22096 in cazul in care mandatul administratorului a expirat, societatea este suspendata si nu se mai depun situatiile financiare (bilant) care sunt riscurile pt ... (vezi toată discuția)
Nedepunerea bilantului contabil Milotin Milotin As dori si eu sa stiu care sunt consecintele nedepunerii unui bilant contabil / cerere de inactivitate de catre un ONG-S. Caz concret: Organizatia mea nu ... (vezi toată discuția)
Transfer marfa de pe o firma pe alta si insolventa ursuloaica ursuloaica • va rog mult ajutati-ma cu sfaturi pt urmatoarea problema: -soc veche,cu 2 asociati,platit de tva si impozit pe profit,stoc de marfa 5 miliarde,datorii ... (vezi toată discuția)