avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... urgent
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

urgent

inchiderea procedurii de reorganizare, termen luni,!!!

Lichidatorul spune sa facem cerere prin care sa cerem ca administratorul sa răspundă cu averea personală, deoarece firma nu mai are nimic ce se poate recupera!!

Se timbrează, se taxează??
Are cineva un model?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: gabriela.c , utilizator 12:10, 1 Octombrie 2005
Va trimit un model de cerere pe adresa de e-mail. Se refera la lichidator (banuiesc ca in speta aveti calitatea de creditor ). Raspunderea personala a membrilor de conducere poate fi invocata in anumite condiitii prevazute de art. 137 din Legea 64/1995

"CAPITOLUL IV: Raspunderea membrilor organelor de conducere
Art. 137
(1)Judecatorul-sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns în stare de insolventa, sa fie suportata de catre membrii organelor de conducere - administratori, directori, cenzori si de orice alta persoana - care au contribuit la ajungerea debitorului în aceasta situatie, prin una dintre urmatoarele fapte:
a)au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
b)au facut acte de comert în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c)au dispus, în interes personal, continuarea unei activitati care ducea în mod vadit persoana juridica la încetarea de plati;
d)au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea în conformitate cu legea;
e)au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit, în mod fictiv, pasivul acesteia;
f)au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetarii de plati;
g)în luna precedenta încetarii platilor au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, în dauna celorlalti creditori.
(2)Aplicarea dispozitiilor alin. (1) nu înlatura aplicarea legii penale pentru faptele care constituie infractiuni.
Art. 138
Sumele depuse potrivit art. 137 alin. (1) vor intra în averea debitorului si vor fi destinate, în caz de reorganizare, completarii fondurilor necesare continuarii activitatii debitorului, iar în caz de faliment, acoperirii pasivului."
Si cred ca se taxeaza cu 366.000 lei, avand in vedere dispozitiile art. 6, alin. 1, lit. c, din legea 146/1997.
va multumesc
Eventual dacă se poate posta modelul de cerere si pe acest forum.......
Model de cerere pentru inchiderea procedurii. In cazul in care in speta aveti calitatea de lichidator puteti formula aceasta cerere. Daca este indeplinita macar o conditie prevazuta de art. 137 din legea 64/1995 puteti cere stabilirea raspunderii membrilor organelor de conducere ale societatii in cauza. In conditiile prevazute de lege, judecatorul sindic ar trebui sa accepte cererea formulata de catre lichidator sau de catre comitetul creditorilor.

"DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul(a),................................................ identificat cu B.I. (C.I.) seria ....................., nr ..................., domiciliat(ă) în ............................................ în calitate de lichidator, al S.C .............................................. S.A./S.R.L., vă solicit să pronunţaţi o hotărâre prin care să dispuneţi:
Obiectul cererii:
1. Închiderea procedurii de lichidare a patrimoniului
S.C ..................................... S.A./S.R.L.
2. Stabilirea raspunderii persoanale a administratorului _____________ avand in vedere disp. art. 137, alin. 1, litera _____ din legea 64/1995.
Motivare:
În fapt, ..........(se va arăta, pe scurt, că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru formularea unei asemenea cereri: aprobarea de către judecătorul-sindic a raportului final şi distribuirea tuturor fondurilor şi bunurilor debitorului)
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. ______din Legea nr. 64/1995, republicata, cu modficarile si completarile ulterioare,
În dovedirea prezentei înţeleg să mă folosesc de proba cu acte, interogatoriul pârâţilor, care vor fi citaţi cu menţiunea la interogatoriu (martorii:......................., de va fi nevoie)
Depun prezenta în ......... exemplare în vederea comunicării.
Depun copie de pe actele ce susţin prezenta cerere, în vederea comunicării acestora odată cu acţiunea.
Anexez, în original, chitanţa de plată a taxei de timbru în valoare de .................. lei şi timbrul judiciar în valoare de ............... lei.
Data
Semnătura,
DOMNULUI PREªEDINTE AL ...................................................................................."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa lilianaG lilianaG dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii?? (vezi toată discuția)
Atragerea rãspunderii organelor de conducere. condiþii inlineasofa inlineasofa Care sunt conditiile pentru Atragerea răspunderii organelor de conducere? (vezi toată discuția)
Raspundere asociat unic aleius aleius Am auzit \"voci\" precum ca la un SRL cu datorii in cazul unui faliment sau executare silita asociatul unic (care este si administrator) raspunde cu bunurile ... (vezi toată discuția)