avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - renuntare la preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - renuntare la preaviz

Buna ziua,
Un salariat si-a depus demisia pe data de 18.08.2015. A adus ulterior concediu medical pana pe data de 21.08.2015. A venit la lucru 24 si 25 august, iar pe 25 august am vrut sa-i dau decizia de incetare cu renuntare partiala la preaviz cu data de 26.08.2015. Domnul nu a primit-o... pentru ca vrea sa stea in preaviz... Eu o sa-i trimit azi, 26.08, decizia prin posta cu recomandare.
Avand in vedere ca angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz, pot sa-i incetez contractul cu 26.08.2015? Ma gandesc ca angajatul ar putea merge la medic sa ia concediu medical incepand cu 26.08.2015...

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 26 August 2015
In opinia mea, renuntarea totala sau partiala la preaviz trebuie exprimata de la data luarii la cunostinta de cererea de demisie a salariatului si nu dupa un anumit numar de zile de preaviz efectuate de salariat.
Intr-adevar, legislatia muncii are inca un vid in aceasta privinta.

Despre renuntarea la preaviz vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Demisie, modificare perioadă preaviz buiavasi buiavasi perioada de preaviz poate fi intrerupta, sau se poate renunta integral sau partial la ea si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Preaviz scurtat_decizie de incetare cim(contract individual de munca) Dia_20 Dia_20 As dori sa aflu cum se procedeaza in urmatoarea situatie: - la depunerea demisiei, s-a stabilit preavizul pentru angajat de 20 zile lucratoare - salariatul ... (vezi toată discuția)