Buna ziua! Am nevoie de ajutorul vostru,va rog!De curand am depus cererea de divort(din culpa comuna).Nu mi-am luat un avocat,pentru ca am considerat ca va fi un proces relativ usor.Sotul meu este de acord,nu avem nici copii,nici bunuri comune.Problema este ca el nu se poate prezenta la proces,fiind plecat din tara.Mi s-a spus ca exista sanse sa se termine la primul termen daca el imi trimite o intampinare,sa o anexez la dosar.Intrebarea mea este ce trebuie sa contina aceasta intampinare,cum trebuie formulata,eventual si un model daca se poate.Si inca o intrebare,aveti idee cam cat dureaza cu aproximatie pana la primul termen,daca cererea am depus-o la inceputul lunii iulie? Va multumesc,sper sa primesc ajutorul vostru!
Buna ziua,
In functie de incarcarea instantelor de judecata, intre momentul depunerii cererii si primul termen de judecata poate trece o perioada cuprinsa intre o luna si 3/4 luni.
Intampinarea depusa de sotul dvstrebuie sa contina informatii referitoare la: instanta, nr. dosar, termen de judecata, date de identificare ale semnatarului (nume si prenume, adresa domiciliu/resedinta, CNP). Daca locuieste in strainatate are obligatia de a indica si o adresa din Romania in vederea comunicarii actelor de procedura
Dupa aceasta parte introductiva se expune pozitia paratului fata de actiunea principala, in cazul dvs. se va preciza ca este de acord cu admiterea actiunii, asa cum a fost formulata.
La final se indica temeiul de drept, respectiv art. 205 Cod procedura civila.
Intampinarea se semneaza de catre parat.