As vrea sa introduc actiune de divort din vina ambelor parti, si doresc sa stiu daca se poate considera ca motiv temeinic de divort lipsa relatiilor conjugale de peste 2 ani, consumul exesiv de alcol care a dus la deteriorarea relatiilor?
In ultimul timp tensiunea dintre mine si sotul meu s-a intensificat, si a degenerat, fapt pt. care am hotarat sa ma separ de el. Casa in care locuim, are doua nivele, practic sunt doua apartamente, cu intrare separata din hol.. Nivelul superior este finisat recent si nu are dotari decat baia. Oricum, se poate locui in el daca se cumpara mobilier, si restul lucrurilor.Problema mare este ca, casa este ipotecata, avem contractat un credit pe 20 de ani, si chiar daca am vrea sa vindem acum este tare greu.
Inainte sa ma mut, l-am intrebat verbal, daca doreste sa se mute el si mi-a raspuns ca nu doreste.
In acest moment, eu trebuie sa-mi cumpar mobilier, ca de ex. un pat unde sa pot dormi, un dulap de haine, sa-mi utilez bucataria sa-mi pot gati si binenteles pe urma restul lucrurilor. Toate acestea trebuie sa le platesc din surse proprii fara ca el sa aiba vreo contributie.
Ce trebuie sa fac pt. ca aceste bunuri pe care le cumpar inainte de introducerea cererii de divort sa nu faca ulterior obiectul partajului.
Exista vreo procedura legala sa te separi faptic de sot, fara sa divortezi, dar sa-ti poti cumpara bunuri fara sa-ti fie frica ca peste 2 saptamani cand introduci actiune de divort te trezesti ca trebuie sa imparti tot desi el nu a platit nimic pt. bunurile respective?
Nu stiu daca am procedat bine sau nu, cert este ca nu mai puteam sa respir nici aer in preajma lui. Si la parter avem doua camere, si oricum stateam fiecare intr-o camera, dar era jenant cand venea cineva la noi si ma trezeam cu el in pijamale ziua in amiaza mare, putind a bautura. Cat despre mirosul care iesea din camera, nu am cuvinte.
Cel putin acum, incui usa la apartament si dorm noaptea linistita.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
carolinacaro , utilizator
18:30, 13 Iulie 2009