avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu Social SRL - D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu Social SRL - D

Buna ziua, sunt in curs de infiintare a unei SRL-D
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarele sfaturi :

1. Sediul social poate fi acceptat intr-o locuinta care este ipotecata la banca pentru un credit de nevoi personale facut de viitorul administrator al societatii ?

2. Daca am procura de la proprietar (socri) pentru reprezentarea/inlocuirea lor la semnarea actelor referitoare la imobil pot semna eu contractul de comodat in locul lor ? (procura a fost dobandita la semnarea contractului de credit si are termen de valabilitate nelimitat )

3. Pot semna contractul de comodat pe tot spatiul ?

4. Ce fel de cheltuieli sunt deductibile din intretinere/utilitati etc ? sau depinde de domeniul de activitate ? Pentru 4619 intermediere in comert produse diverse

astept raspuns,

multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulia Blaja , Avocat 00:35, 27 August 2015
Buna ziua!

La intrebarile dvs., va pot oferi urmatoarele precizari:

1. sediul social poate fi declarat in imobilul respectiv; faptul ca este ipotecat nu are nicio relevanta in ceea ce priveste inmatricularea firmei la registrul comertului si nici nu presupune formalitati suplimentare;

2. contractul de comodat va fi semnat de dvs. in calitate de administrator al firmei in curs de inmatriculare si de proprietarii imobilului in care va fi declarat sediul social; acestia din urma pot imputernici o persoana (altcineva decat dvs.) sa semneze in numele si pe seama lor contractul de comodat;

3. obiectul contractului de comodat il reprezinta remiterea spre folosinta gratuita a intregului imobil sau doar a unei camere, dupa cum doriti;

4. cheltuielile pe care le puteti deduce sunt cele pe care le stabiliti prin contract.

Va urez succes!

Iulia Blaja

[Editat conf. 1.4. din Regulament: Daca doriti sa va semnati in interiorul mesajelor va rugam sa o faceti fara sa va mentionati profesia. Avocatnet.ro va ofera posibilitatea de a crea gratuit un cont de consultant in care va puteti descrie competentele. Multumim pentru intelegere]
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferite probleme -> infintare srl laviso laviso Buna ziua, Doresc si eu sa-mi infintez un SRL, fiind asociat unic - firma de prestari servicii grafica si design. Am facut marea greseala sa apelez la o ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sediu social elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa imi deschid un SRL. Pentru sediul social pot sa inchei contract de comodat intre mine - ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)