avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare divort

buna ziua,as vrea sa stiu ce trebuie sa fac dupa ce mi sa comunicat hotararea de divort dar cu drept de apel in 30 de zile.ce trebuie sa fac dupa ce trec astea 30 de zile ca sa fie definitiva si irevocabile?
Daca niciuna dintre parti nu formuleaza apel in termenul de 30 de zile de la comunicare, hotararea devine definitiva si puteti solicita legalizarea ei.
Termenul de 30 de zile se calculeaza potrivit disp;art 181 c.proc.civ.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
.....................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
....................................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 5 lei si
- sentinta a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis) alex113 alex113 buna seara,am vazut pe site-ul InfoDosar.ro ca mi s-a respins plangerea contraventionala ,doar ca am o nedumerire. \"\"Solutia pe scurt: Respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
cand expira termenul de apel? nicoss59 nicoss59 Am primit Încheierea (cu Hotărârea completului de judecată favorabilă) şedinţei publice a unui dosar civil pe data de 18.03.2015 (trimisă de la ... (vezi toată discuția)