avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare auto in curtea unei firme
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare auto in curtea unei firme

Lucrurile sau desfasurat in felul urmator :
Eu intru in curtea firmei cu masina de serviciu in interes de serviciu , parchez masina in parcare intru in hala firmei ies ma urca in masina pornesc ma uit in oglinzi si dau cu spatele si ma opresc brusc in ceva dau inainte sa vad in ce m-am oprit si surpriza cineva sa gandit sa parcheze masina in spatele dubei mele desii era loc liber pentru a parca 20 de masini dar respectivul a decis sa o lase pa o distanta mai mica de 1 m in spatele masinii mele .
Bun acum cine e vinovat ?
Tipul suna la politie , primeste raspuns ca politia nu are nici o treaba pentru ca e proprietate privata . Eu zic ca nu ma consider vinovat si am plecat ., am oprit la accidente usoare pentru a anunta accidentul ca sa stau fara griji , ii explic politistului cum ma aflam eu in curtea firmei x si cum a venit cineva si a parcat in spatele meu blcandu-ma .. etc . la care politistul imi spune ca nu ma poate ajuta deorece accidentul a fost savarsit intr-o incinta privata si ca trebuie sa merg la administratorul firmei ca doar el poate incheia un proces verbal de constatare . acum eu am plecat linistit acasa, Peste doua saptamani primesc un telefon cu nr. privat se recomanda un domn del la politia rutiera si cum ca trebuie sa ma duc la politie pentru declaratie si sa am si actele mele buletin si permis precum si actele masinii la mine . I-am explicat ca am fost la politie sa declar accidentul iar politistul de serviciu mi-a spus ca nu se aplica codul rutier in incinta firmei x .
Acum tot primesc telefoane de la domnul politist care insista sa ma duc la sectie ba ciar ma ameninta cu amenda pentru neprezentare la citatia telefonica >
Acum ce ar trebuii sa fac in cazul asta ?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:47, 27 August 2015
Asiguratorul RCA are competente sa stabileasca vinovatia, nefiind un accident cu victime, ci doar cu daune materiale.
Nu puteti refuza Politia, chiar daca optati pentru Acord amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratul nu isi asuma raspunderea civila rca FearS FearS Pe scurt, am parcat masina in benzinarie. In spatele masinii era semnul INTERZIS, nu l-am depasit, si mi`am gasit masina lovita in partea din spate-stanga cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in strainatate maryan27 maryan27 Buna ziua. Lucrez in Germania de cateva luni. In urma cu cateva zile am suferit un accident rutier. Mai exact, am fost lovit de o masina in timp ce coboram din ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)