avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta legala pensionare femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta legala pensionare femei

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca se poate care este varsta legala de pensionare pentru femei?
Cand atinge varsta legala se incheie automat contractual de munca si pentru a continua activitatea, dupa caz trebuie incheiat alt contract? Care este procedura legala?
Cu gandul la "viteza melcului turbat" cu care unele case de pensii de sector nu spun "care este", elaboreaza actele premergatoare inaintarii deciziei de pensionare, care decizie este livrata destinatarului cu "viteza altui merc turbat" prin ce curier postal livreaza casele teritoriale de pensii, pot sa spun ca sunt terifiata de gandul ca voi trece si eu printr aceste "furci caudine" ale pensionarii! :((
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 09:08, 28 August 2015
Da asa este e tarziu acum dar de abea ieri am aflat de aceasta HG poate cand o publica Ministerul Muncii, Planul operaţional de acţiuni pentru perioada 2015 - 2018 sa ma dumiresc.
Multumesc mult,
Intrati pe:
[ link extern ] /

Apoi pe:
e-Monitor

Apoi in cadranul lunii august dati click stanga pe ziua de 14 (cand a aparut M.O. 619).
Mai jos va apare o casuta cu "619bis".
Dati click stanga pe el si puteti citi tot M.O.
Aşa este, domnul Tudor are dreptate.

Din motive care îmi scapă, astăzi puteţi vedea monitoarele care au apărut în 14 august, deşi a trecut perioada de zece zile menţionată de mine în mesajul anterior.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult, am reusit sa-l vad pe 619 Bis, chiar este interesant daca s-ar lasa de "afaceri cei alesi ai poporului ca sa gandeasca in Parlament" si s-ar uni sa indeplineasca recomandarile UE in acest domeniu bine ar fi pentru bugetul statului si pentru populatie in general! Pana la urma daca ne miscam si suntem inca capabili de ce sa nu fim activi...
Multumesc! :flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta adimicu adimicu Buna sara, Am si eu o curiozitate: la ce varsta ar trebui sa ma pensionez pt. limita de varsta, avand in vedere ca sunt nascuta in luna ianuarie, anul 1969, ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru 6 ani de activitate cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua Este adevarat ca daca ai sub 15 ani vechime in munca si imprinesti varsta de pensionare nu beneficiezi de pensie? Pentru 6 ani de munca nu o sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea incetarii cim in cazul pensionarii nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua! Daca o persoana indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare conform tabelului (anexa 5) din lg.263/2010, institutia este obligata sa-i ... (vezi toată discuția)