avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare divort - Certificat de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare divort - Certificat de divort

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta. Este vorba despre un divort (fratele meu), implicand si un minor. Fosta sotie a intentat actele, minorul ramanand in ea. Aceasta a primit hotararea de divort acasa, insa fratele meu nu.(A facut si el o cipoe dupa actul primit de fosta sotie). A primit alte acte insa aceasta nu, asadar banuiesc a fost pierduta pe drum. El locuieste in strainatate asadar deplasarea la Starea civila e putin mai dificila.
In primul rand, intrebarea mea este: ce demersuri sunt necesare pentru a intra in posesia Certificatului de divort, sau acesta ajunge automat dupa un anumit numar de zile? Poate doar el personal sau exista si varianta imputernicirii unei rude?

Va multumesc anticipat

Andreea
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:58, 27 August 2015
Buna ziua,
Nu exista CERIFICAT DE DIVORT EMIS DE INSTANTA DE JUDECATA.
Exista doar sentinta de divort.
Nu exista alte demersuri in afara de aceasta sentinta care trebuie legalizata la instanta emitenta.
Va poate imputernici pe dumneavoastra sa legalizati sentinta xerografiata de la fosta cumnata.
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt.

Se poate sa ma imputerniceasca pe mine sa ridic un duplicat al sentintei de divort ?
Va poate face procura dvs sau poate imputernici un avocat.

Ceea ce trebuie facut este legalizarea sentintei de divort. Legalizarea se face de instanta care a pronuntat acea hotarare, dupa plata unei taxe de timbru de 5 lei/exemplar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere duplicat hotarare judecatoreasca definitiva de divort 111cris1 111cris1 Buna seara, acum 20 de ani sora mea a divortat. A primit hotararea judecatoreasca definitiva de divort in care se specifica ca va purta in continuare numele ... (vezi toată discuția)
Semnaturi,succesiune tabangina tabangina Buna ziua,am fost casatorita,am 2 copii minori,am divortat,fostul sot a decedat,fostii socri au decedat si nu s.a facut succesiunea.eu cu fostul sot am locuit ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,fostii socri inclusiv fostul sot sunt decedati si fostii cumnati vor sa imi faca imputernicire pt a incepe succesiunea terenului unde se afla ... (vezi toată discuția)