avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitarea autorităţii părinteşti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitarea autorităţii părinteşti

buna ziua! am divortat acum un an, sunt parinte rezident si unic custodiant al unui minor de peste 14 ani, conform hotararii judecatoresti. dupa divort, am parasit tara impreuna cu minorul, dar domiciliul mi-a ramas la locuinta din romania, acolo unde a ramas sa locuiasca fostul sot. in acest timp, am sustinut ca legatura copil-parinte sa nu fie intrerupta (ma refer la tatal minorului). in vacanta aceasta, am ales ca minorul sa mearga in vizita la bunica maternala si pentru o saptamana sa mearga si la tatal sau. dupa aceasta perioada, am fost nevoita sa fac reclamatii la politie si la protectia copilului deoarece fostul sot evita sa imi spuna de ce nu vrea sa lase minorul sa se intoarca la bunica maternala cu care urma sa revina in strainatate. in urma sesizarilor mele, de la politie mi s-a spun ca minorul nu mai doreste sa se intoarca la mine si ca am fost data in judecata de fostul sot pentru exercitarea autoritatii parintesti. fostul sotevita sa imi dea mai multe amanunte, dar solicita din partea mea o declaratie cum ca sunt de acord ca minorul sa locuiasca impreuna cu el, sa ii trimit foaia matricola ca sa il inscrie la scoala. am sunat la judecatorie sa ma interesez de dosar si mi s-a spus ca deocamdata completul este in vacanta. minorul trebuie sa inceapa scoala aici, in strainatate, are si mai multe programari pentru evaluarea starii de sanatate (unele am fost nevoita sa le aman).

as vrea sa stiu de ce hotararea judecatoreasca data la divort nu este respectata? pana la pronuntarea noii hotarari, minorul poate locui impreuna cu tatal care exercita alienare parentala?

imi cer scuze, sunt mult prea tulburata si nu stiu daca am fost coerenta.

as dori sa stiu cat mai multe despre aceasta situatie. ce as putea face ca sa imi iau inapoi copilul, langa mine?
Cel mai recent răspuns: Ana_38 , utilizator 22:14, 27 August 2015
Daca dna are custodie exclusiva, era nevoie sa anunte ca si-a schimbat domiciliul?
Daca dansa s-a mutat, evident ca s-a schimbat si domiciliul minorului. Cui trebuia sa ceara acordul, daca doar dansa hotaraste in ceea ce priveste minorul?
Chiar daca in hotararea judecatoreasca este mentionata o adresa anume, mama nu se poate muta si astfel, firesc , sa se schimbe si domiciliul minorului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor .stabilire domiciliu minor in afara tarii brokenangel brokenangel Buna ziua, Am divortat dupa 11 ani, urmeaza sa facem partajul si doresc sa ma casatoresc inafara tarii . Am un copil de 4 ani si doresc sa il iau cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei , persoana divortata LucianRus89 LucianRus89 Buna ziua, Sora mea are un baiat de 13 ani, divortata, fostul sot este plecat in alta tara de cativa ani. Si as dori sa stiu daca este posibil ca sora mea sa ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator redspike redspike Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii. Sora mea are un copil de 1 an si 7 luni si este casatorita...momentan. A depus actele de ... (vezi toată discuția)