avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Transe vechime in munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Transe vechime in munca

Perioada cat o persoana, actualmente functionar public, a fost in somaj, este considerata vechime in munca pentru trecerea in transa urmatoare de vechime de care se tine cont la calculul salariului?
Va rog sa-mi specificati si baza legala!
Cel mai recent răspuns: PetronelaA , utilizator 11:43, 28 August 2015
Perioada cat s-a beneficiat de indemnizatia de somaj acordata in baza Legii nr. 76/2002 nu este vechime in munca, dar este luata in calcul pentru stabilirea punctului de pensie, fiind stagiu de cotizare.

Numai perioada de somaj acordata in baza Legii nr.1/1991 constituie vechime in munca, potrivit acestei legi.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime marybujiuta marybujiuta perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Ref.spor vechime daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca somajul constituie vechime in munca intrucat societatea noastra are un contract de munca pe unitate care prevede sporuri de vechime ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: o persoana a terminat liceul, a intrat in somaj, apoi a satisfacut stagiul militar obligatoriu ... (vezi toată discuția)