avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna Ziua
As vrea daca un act de donatie pentru un apartament poate fi atacat de fratele meu in instanta, daca la data actului, in fata notarului, acesta ( fratele ) da o declaratie pe propria raspundere ca renunta la partea sa de mostenire. Mentionez ca proprietarii apartamentului sunt parintii nostii amandoi in viata. Fratele poate reveni in timp cu pretentii la mostenire pt partea lui din acel apartament?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 12:09, 28 August 2015
Nu poate da declaratie ca renunta la mostenirea parintilor care nu au murit inca.
Poate cere reductiunea donatiilor dupa ce mor parintii pentru partea din mostenire care i s-ar fi cuvenit (rezerva succesorala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport Robertho2010 Robertho2010 Bună seara ,soțul a primit de la parinti(ambii fiind in viata )un apartament prin donatie cu scutire de raport.Sotul mai are un frate care in momentul in ... (vezi toată discuția)
Act donatie bunici-nepot, poate fi atacat de alt nepot? alina3552 alina3552 Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca se poate ataca o donatie facuta de bunici catre unul din nepoti, in conditiile in care sunt 2 nepoti din partea unui fiu ... (vezi toată discuția)