avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu de crestere copil

Buna ziua!Sunt in concediu de crestere copil pana in 16.09.2015 dupa care nu ma mai intorc la serviciu pentru ca nu are cine sa stea cu copilul,deci imi dau demisia.Intrebarea mea este daca ma angajeza cineva cu jumatate de norma sau norma intreaga pe o perioada determinata de 1 luna de zile(mentionez faptul ca am fost angajata cu perioada nedeterminata) pot beneficia de somaj?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 28 August 2015
Incercati, poate va angajaeaza cineva pe perioada determinata, fie cu norma intreaga fie cu fractiune de norma, si la incetarea contractului individual de munca (CIM), la data expirarii sale, puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
pai asta as vrea sa stiu-daca lucrez o luna cu cu fractiune de norma beneficiez de somaj dupa...?am un frate cu societate comerciala si mi-ar face angajare pe o luna dar as vrea sa stiu sigur daca se poate ca sa nu cheltuiasca niste bani degeaba cu angajarea
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
myhapui, utilizator
1. Asta v-am spus si eu ca puteti beneficia de indemnizatie de somaj la data incetarii CIM pe perioada determinata.

2. Incetarea CIM se face cu art.56(1), ,lit. i) din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj kamelia22 kamelia22 In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj NGabriela NGabriela Am intrerupt somajul dupa o luna si m-am angajat la o firma unde am lucrat 3 ani.Acum(motivele nu cred ca sunt importante)mi-am dat demisia.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa un contract de munca pe perioada determinata? Kollo Ella Kollo Ella :Am avut un contract nedeterminat unde am lucrat 2 ani,am avut o intrerupere 15 zile si un contract determinat de o luna pe care nu a prelungit nu ne da ... (vezi toată discuția)