avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fara nici un venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fara nici un venit

Buna ziua ,as dori si eu o solutie la situatia disperata in care ma aflu.Sunt parinte unic ,un copil minor ,locuiesc impreuna cu mama mea care are o pensie de 500 roni ,nu am nici alocatia deoarece a fost facuta pe numele tatalui copilului in alt judet unde am locuit .,sunt suspecta de scleroza multipla ,as vrea sa muncesc dar mie practic imposibil .De pensionare nu pot vorbi ,se definitiveaza diagnosticul f greu ,dupa 3,4 RMN uri ,,,costa 500 roni .....am facut toate actele ptr ajutor social dar la final mi sa spus ca nu am cuponul de alocatie al copilului ,,,deci nu am facut nimic ,,,,,sunt practic intro situatie limita ,,,,transferul alocatiei mi sa spus ca dureaza si 5 luni ,,,,,,muncesc cum pot in gospodaria mamei mele dar nu este suficient ,,,dati/mi va rog o solutie .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 31 August 2015
Luati legatura cu Directia pentru Protectia Copilului sa va ajute, in demersurile dvs., cu asistenta juridica necesara.
Puteti solicita plata alocatiei pe numele dvs.
In acest caz, depuneti o cerere pentru schimbarea reprezentantului legal beneficiar de alocaţie la AJPIS.
La cerere trebuie sa atasati copie dupa actul ce atesta incredintarea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil camelian camelian In 2010 am divortat de sotul meu copilul fiindu-mi incredintat spre crestere. Tatal lui a aplecat la munca in Anglia, iar acolo a solicitat alocatie pt copil. ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat cristina89ionela cristina89ionela Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns. Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie MariusLo MariusLo Bunadimineatza ! Vroiam sa stiu daca este posibil ca alocatia ficei mele sa fie bagata in indemnizatia pe care o iau timp de 2 ani de zile? Dosarul pt ... (vezi toată discuția)