avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un primar amenintand, drepturi incalcate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un primar amenintand, drepturi incalcate

Buna ziua! Sunt cadru didactic la o scoala din mediul rural din anul 1997. Mama este ingrijitoare cu norma intreaga la acesta scoala de 14 ani. In fiecare vara a avut ca sarcina sa faca reparatiile necesare, sa igienizeze, sa varuiasca integral interiorul si exteriorul scolii fara a fi platita suplimentar, iar pe perioada rece facea si focurile in 7 incaperi tot benevol.
Anul acesta scoala a intrat in reparatie capitala, cu fonduri europene, iar ea a fost chemata la scoala de centru, cu pj, sa isi desfasoare activitatea fiindca pana nu se finalizeaza lucrarile,nu avea ce face acolo. Incheindu-se igienizarea si la scoala de centru, 2 zile nu s-a mai prezentat in activitate.
A treia zi prezentandu-se la scoala cu pj s-a intalnit cu d-ul primar al comunei care, de fata cu mai multa lume din scoala, in mijlocul drumului a luat-o pe mama la rost ca nu si-a facut datoria, vorbindu-i foarte urat si pe un ton foarte ridicat. Cand mama a incercat sa-i spuna ca 14 ani a varuit scoala singura iar dansul nici nu trecea pe la scoala sa vada daca poate realiza singura sarcinile pe care i le daduse, a impins-o si i-a zis ca , citez: "Iti dau una de ai sa te duci de-a rostogolul!" Mama s-a simtit umilita in ultimul hal. Apoi tot d-ul primar i-a cerut directorului sa ii faca referat mamei ca sa o poata concedia. Mai tarziu vazand-o pe mama stand de vorba cu d-na doctor din comuna, i-a zis acesteia sa nu cumva sa ii dea mamaei concediu medical fiindca trebuie sa munceasca!
Din pacate nu este prima data cand d-ul primar se comporta in acest fel, iar mama nu este singura persoana care a avut neplaceri din cauza dansului. Si noi cadrele didactice din scoala am avut probleme cu dansul, neavand pic de consideratie si respect fata de noi.
Va rog din suflet sa imi spuneti ce drepturi are mama si cum se poate apara in acest caz.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Probleme de familie (o mama nebuna care vrea sa ne dea afara din casa) Kenwood197 Kenwood197 Hello , am probleme cu o bunica care este mama tatalui meu. noi locuim impreuna mama tata sora si bunica sunt doua case lipite una de alta (ne desparte doar un ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Accesul parintilor in scoala intezis, ce facem cu copiii de la clasa pregatitoare? andreeajisr andreeajisr Ordinul nr 22027/ 10. 10. 2012 emis de ISMB interzice accesul parintilor in scoala chiar si prin legitimare cu act de identitate, fara a avea o programare ... (vezi toată discuția)