avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

As dori sa stiu de la ce varsta se ia in considerare dorinta unui minor de a locui cu un parinte.Am o fetita minora ce e in custodia tatalui si fetita nu mai vrea sa locuiasca cu el.Tin sa precizez ca locuiesc in strainatate si as vrea sa stiu daca o pot lua sa locuiasca cu mine.Fetita are varsta de 5 ani.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:43, 28 August 2015
Legal, minorul cu vârsta peste 10 ani va fi ascultat, dar, în unele cazuri, se acceptă şi audierea minorilor sub această vârstă.
Totuşi, un copil de 5 ani e prea mic pentru a se schimba o hotărâre judecătorească după voinţa lui, nici nu va fi audiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti ContSters278923 ContSters278923 Un minor in varsta de 10 ani a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila in urma cu 2 ani (minorul avand la acea vreme varsta de 8 ani). ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Audiere minor in varsta de 5 ani??? marap marap Buna ziua! Este posibila si practicabila incuviintarea audierii unei minore de 5 ani? Este vorba de o actiune de exercitare a autoritatii parintesti a tatalui, ... (vezi toată discuția)