avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi de autor

Sunt angajata la o firma care ma plateste cu salariul minim pe economie si mai am un contract de drepturi de autor la o alta firma din acelasi trust. Am inteles ca se iau in calcul si drepturile de autor la calculul indemnizatiei.
Ce acte doveditoare am nevoie sa demonstrez ca pe langa salariu mai castig niste bani din drepturi intelectuale?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 13:52, 14 Iulie 2009
aveti nevoie de o adeverinta de venit din partea celor care va platesc folosinta operei
Multumesc pt raspuns

As mai vrea sa va intreb ceva.
Pt ca indemnizatia pe care o voi primii in cei doi ani sa fie mai mare, am mai incheiat un contract de drepturi de autor pe firma unui cunoscut (bineinteles ca voi plati impozitul aferent). Contractul intra in vigoare cu data de 01.06.2009.
Banuiesc ca se va lua in calcul si acest venit cu toate ca voi naste in luna februarie 2010.
Va rog sa-mi spuneti daca este sau nu asa?
Daca veti naste in februarie 2010, veniturile profesionale supuse impozitului pe venit care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC sunt cele realizate in perioada februarie 2009 - februarie 2010.
Prin urmare, aceste venituri realizate in baza contractului incheiat la data de 01.06.2009 se vor lua in calcul.
Se iau in calcul toate veniturile pentru care s-a platit impozit. In acest sens, vedeti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Modelul de adeverinta de venit il gasiti in Instructiuni din 04/02/2009 de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006, aprobate prin ordinul 68/2009 al MMFPS publicat n M.Of. nr.87/2009.
Nu este suficienta adeverinta de la firmele cu care aveti drepturi de autor. Este necesar ca aceste contracte sa fie declarate si inregistrate la Administrati Financiara de care apartineti.
Daca nu le-ati inregistrat inca, o puteti face oricand. Veti avea de platit o mica amenda la A.F. 5 lei era la inceputul anului, cred.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru indemnizatie crestere copil (2 ani) IulianRD IulianRD Buna ziua, Sunt in situatia de a completa o adeverinta pentru un concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Aceasta adeverinta, solicita, printre ... (vezi toată discuția)
Veniturile din drepturi de autor se calculeaza la indemnizatia cic? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Se iau in calcul, pe langa un contract de munca si veniturile din drepturi de autor? Daca acestea vor fi pt dec si ian, iar in Feb 2011 va ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)