Salut,as avea o intrebare,bunicul meu a decedat acum c-am un an si eu am luat permisul abia anul asta. Si are o masina cu actele inregula (ITP,asigurare etc) si masina i-a revenit matusii mele ea este mostenitoare,a facut un act de succesiune dar nu i-a schimbat certificatul masini,e tot pe numele bunicului meu si imi este c-am teama sa circula cu masina. Cineva mi-a zis ca numerele de inmatriculare are fii nule,ca daca el e decedat si matusea mea nu a schimbat certificatul sunt nule si ca daca politia ma opreste si imi cere actele masini imi pot lua numerele si imi pot ridica si masina,este adevarat sau pot circula fara niciun fel de problema?
Avand in vedere ca proprietarul de drept al bunului mobil este decedat,nu va hazardati sa circulati cu masina pe drumul public
Dvs confirmati ca asigurarea auto este incheiata pe numele bunicului decedat
In caz nefericit de eveniment rutier cum justificati situatia ?
Daca matusa dvs detine certificat de mostenitor,in baza acestuia poate desfasura demersuri-personal sau prin persoana mandatata sa desfasoare demersurile legale referitoare la schimbarea proprietarului RAR,administratie fiscala,politie
Dupa ce matusa dvs devine proprietar al masinii,poate sa va incheie contract de comodat sau procura pentru a utiliza masina
nu mai aveti voie sa circulati cu masina in conditiile scrise mai sus .
actele trebuiesc schimbate pe numele proprietarului care a mostenit-o in mod legal(nu doar verbal) .
daca va opreste politia , masina ca masina...dar dumneavoastra o sa aveti mari probleme, si nu ma refer doar la suspendarea permisului.
Mai exact, nu veți avea nicio problema. Arătati actele dacă vi le solicita și gata.
Probleme nu aveți în caz ca circulați, însă în cazul unui accident provocat de dvs, va fi o problemă cu asigurarea.
Da,pai c-am asta mi-a zis si cei de la asigurari,ca daca in caz de Doamne fereste se intampla vreun accident care l-am provocat eu sau celalalt conducator trebuie sa vina mostenitorul. Dar in rest mi-a zis ca nu e nicio problema. Multumesc pentru raspuns :)
...de ce sa vina mostenitorul ???
RCAul este conditionat de prezenta fizica a titularului politei ? de cand ?
...titularul poate fi_
- in misiune in Afganistan ( militar )
- in Alaska la o exploatare aurifera...
- in spital, in coma ( netransportabil ) ..
- etc...
Asta cu "trebuie sa vina" e o gogorita...
Polita RCA sa fie in termen, asta conteaza !