Pentru stabilirea adevarului si a justitiei, sint obligat sa depun o plangere (cu durere) impotriva parintilor si a fratelui meu (cu fosta lui sotie), care au semnat un act de vanzare-cumparare cu uzulfruct viager al apartamentului familial pentru suma de 30.000 de euros, apartamentul avind o valoare de 200.000 de euros.
Parintii si fratele mi-au confirmat ca pretul nu a fost platit si ei nu au avut niciodata intentia de a-l vinde. Mai mult ei mi-au confirmat ca au avut intentia de a-l scoate de la succesiune, deci sa nu-mi revina nimic in ziua cind ei nu vor mai fii.
Dupa doi ani de la semnatura acestui act, fratele meu (cu fosta lui sotie) au vindut apartamentul, au luat toti banii (multi in lichid) i-au scos din tara (fratele meu cu sotia lui locuiesc in Germania) au impartit banii si au divortat, sotia lui parasind domiciliul si cumparindu-si un alt apartament.
In aceasta schema cred ca notarii au fost complici : pentru prima vanzare nu au cerut extras de cont, nici daca fratele a adus banii in tara (locuieste definitiv in Germania si lucreaza acola din 1990) sau daca pretul este sincer si real.
Pentru a doua vanzare, multi bani au fost in lichid (i-am vazut la parinti) pretul evident fiind disproportionat de mic fata de valoarea apartamentului dar notarul a incheiat totusi actul.
Credeti ca parchetul poate deschide o ancheta, as dorii sa am o copie ale actelor de vanzare-cumparare si daca aceste acte pot fi anulate in fata tribunalului acum in timpul vietii lor ?
Cred ca sint infractiuni : declaratii false, uzaj de fals, pretul nu a fost platit (pentru prima vanzare), pretul este neserios si nesincer (pentru a doua vanzare), notarii au incheiat actele nerespectind dispozitiile legale.
Multumesc pentru raspuns
Contractul de vc nu se putea încheia sub nivelul sumei stabilită prin grila de expertiză a UNNPR.
Notarul nu are obligaţia de a solicita extrase de cont sau de a verifica provenienţa banilor .
Dacă acel contract a fost încheiat cu clauză, fratele avea dreptul să vândă apartamentul dobândit (el fiind acum proprietarul acestuia) dar probabil uzufructul viager este sub condiţia întreţinerii părinţilor.
Bună ziua. Speța este de natură civilă. Oricum sclipitoare ideea / schema în sine. Cu toate acestea actul trebuie interpretat în sensul că prețul contractului îl constituie dreptul de uzufruct, dacă zic bine, în atare condiții se poate surpa actul iar bunul să revină în patrimoniul părinților.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul Dvoastra.
Daca fratele meu a reusit sa vinda, este sigur ca parintii si-au dat acordul ca ei renunta la uzufruct !
Daca atac actul in fata Tribunalului probabil ca mi s-ar ridica exceptia lipsei calitatii procesuale active !!
Deci nu vad cum s-ar putea surpa actul.
Bineinteles ca intentia mea este ca acest apartament sa revina in patrimoniul parintilor.
Cu respect,
TheoRoma
Uzulfruct viager
evam
Va rog sa-mi spuneti care este cel mai ieftin mod de a scoate un parinte ( in viata), din titlul de propritate, care are uzulfruct viager? Cu respectivul ... (vezi toată discuția)