Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in custodia mamei si s-a stabilit, de catre instanta judecatoreasca, ca tatal meu sa plateasca o pensie alimentara de 25% din salarul sau. intre timp, el si-a schimbat locul de munca, iar venitul sau a crescut substantial. a continuat pentru o perioada sa imi plateasca pensie alimentara, insa fara a fi recalculata. deci, la nivelul salariului vechi. pe moment, nu am facut nimic in aceasta privinta. de vreo 2 ani incoace nu am mai primit deloc bani de la el, nici macar pensia veche. acuma m-am hotarat sa deschid un proces prin care sa cer platirea pensiei alimentare ca procent din salariul actual. intrebarea mea este daca pot cere sa mi se plateasca si din urma, avand in vedere ca nu am depus nici o plangere pana acum. din cate am inteles si am mai citit, am dreptul la pensie alimentara pana la 25 de ani, atata timp cat sunt studenta. multumesc
Atat timp ce pensia a fost stabilita in cuantum de 25% din veniturile realizate, nu prea este temei pentru majorare pensie.
Ati instiintat actualul angajator al tatalui despre aceasta situatie? Puteti sa solicitati sa faca poprire pe salariu si sa va vireze acei 25% intr-un cont pe care il comunicati dumneavoastra.
Si ...poate nu ar fi rau sa faceti si o plangere penala pentru abandon de familie.
Pensia alimentara
Camelya38
am trei copii -19,17si11ani.cu o pensie alimentara stabilita in 1999 de 450.000lei vechi.de 1an tatal lor nu le-a mai platit,spunand ca el nu are vina deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere
alina00
Sunt studenta la master si nu mai primesc pensie alimentara de 3 luni, de cand am terminat facultatea desi ar trebuii pt ca nu am inca 25 de ani. Cui trebuie ... (vezi toată discuția)