avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretarea CCD nr. 265/2014 pentru doua infractiuni ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretarea CCD nr. 265/2014 pentru doua infractiuni savarsite in anul 2012?

Avand in vedere art. 5 din cpp,cum pot fi incadrate doua infractiuni ?
Ambele fapte se incadreaza dupa vechiul cod penal.
Ambele fapte se incadreaza dupa noul cod penal.
Una din fapte se incadreaza dupa noul cod penal ,iar cealalata se incadreaza dupa vechiul cod penal.
In cazul in care procurorul decide o noua incadrare a faptei, acesta nu are obligatia de a informa inculpatul?
Cel mai recent răspuns: stelu2015 , utilizator 15:57, 1 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Cand am pus intrebarea nu gasisem decizia.
Informatiile nu sunt chiar atat de vagi. Daca cititi punctul 27 si urm. veti intelege.
Fiecare infractiune se aplica legea penala mai favorabila. Inclusiv pentru concursul de infractiuni.Ceea ce nu am inteles este ce diferenta exista intre aplicarea legii mai favorabile si aplicarea pedepsei mai usoare?
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2015
stelu2015, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iccj inca nu a publicat o practica judiciara pe coduri CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Din ce motiv ICCJ nu a publicat inca practica sa cu privire la aplicarea legii? Oare nu s-a pronuntat nicio solutie pana astazi? (vezi toată discuția)
Aplicarea legii mai favorabile dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna seara, Incerc sa aflu si eu raspuns clar la urmatoarea problema. Am incercat sa caut rezolvare cautand dar nu am gasit. Avem urmatoarele date : - ... (vezi toată discuția)
Lege mai favorabila intre art. 321 vechiul cod penal si art. 371 noul cod penal cezarad cezarad Doresc sa inteleg si eu de ce art. 321 din Vechiul cod penal poate aparea ca fiind o lege mai favorabila decat art. 371 Noul cod penal ? In esenta, limitele de ... (vezi toată discuția)