avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar decedat si fara mostenitori- imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar decedat si fara mostenitori- imobil

salutare
am o intrebare la dvs
propietarul unui imobil a decedat si nu a trecut mostenire la nimeni deoarece nu are rude
eu am intrat in aceasta locuinta prin intermediul administratiei de locatari si locuiesc aici de 5 luni
am facut amenajari interioare si am platit intretinerea si lumina la aceasta locatie
intrebarea este cum pot sau daca pot intra in posesia acestei locuinte si care este procedura de sucesiune cat dureaza si unde ma pot adresa.
As cumpara acceasta locuinta dar de unde nu stiu
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:20, 30 August 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara a avea incheiate formalitati legale,nu va hazardati sa investiti in imbunatatiri,asociatia de proprietari nu este proprietar si nu are autoritatea sa puna la dispozitie spatii cu destinatia de locuinta
Locuind fara forme legale riscati sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991
Asociatia de proprietari trebuie sa anunte serviciul din primarie de existenta unui spatiu cu destinatia de locuinta a carui proprietar a decedat,nu sunt cunoscute rude sau apartinatori ai proprietarului
Primaria poate dispune realocarea imobilului respectiv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece proprietarul decedat nu are rude, moştenitori- ceeace nu cred că puteţi ştii exact, apartamentul(proprietatea )revine statului prin aşa numita succesiune vacantă. conform art. 680 Cod civil. şi pe seama acestuia , se emite certificat de vacanţă succesorală.
Cum termenul de acceptare al succesiunii este, la ora actuală de 1 an, trebuie aşteptat ca prezumtivii moştenitori să apară. Apoi se face constatarea vacanţei succesorale şi veţi putea cumpăra apartamentul de la primărie.(probabil, pe bază de licitaţie).Nu vă hazardaţi s[ faceţi investiţii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul decedat e dator la asociatie ? anna_cta anna_cta In cazul in care proprietarul unui apartament a decedat (ruda mea), iar apartamentul nu este locuit de nimeni, cine are obligatia de a plati fondul de ... (vezi toată discuția)
Vecin decedat fara mostenitori lucia s. constanta lucia s. constanta buna ziua, daca un vecin a decedat si nu are mostenitori, iar eu vreau sa inchiriez locuinta lui, unde ma pot adresa ? (vezi toată discuția)
Se poate face uzucapiune? marcelutza marcelutza Buna seara,am urmatoarea intrebare: Bunicul meu a decedat in urma cu 5 ani.La succesiune,mama mi-a trecut mie pe nume tot ce a ramas de la bunicu.Asa am ... (vezi toată discuția)