sotia ma a decedat la timisoara si sora ei sa cam ocupat de procedura de inmormantare ,transport,de la timisoara la domiciliu decedatei in jud dolj.acum sora ei ar fi in posesia certificatului de deces pe care nu vrea sa mi l restituie ca imi zice costurile totale de transport si de serviciile funerare au ajuns undeva la 3700 ron.Ea imi zice ca firma de servicii funerare nu imi da certificatul de deces pana nu platesc suma de 2400 reprezentand ajutorul de inmormantare ,si mai imi zice ca ei i s a taiat factura pe suma platita de ea adica 1300 ron suma care a fost platita de ea.este posibil sa se taie 2 facturi una pt mine si alta pt ea ?
Ajutorul de deces se ridica de la casa de pensii daca persoana decedata era pensionar la data decesului, de la angajator daca era angajata sau de la primarie in cazul persoanelor care beneficiaza de ajutor social.
La nivelul anului 2015 ajutorul de deces este de 2415 lei si nu poate fi ridicat decat o singura data de catre sotul supravietuitot, parinte sau orice persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile de inmormantare.
Certificatul de deces in original nu are ce cauta la firma de pompe funebre care s-a ocupat de inmormantare. Firma nu are de ce sa ridice ajutorul de deces decat in cazul in care are imputernicire din partea sotului supravietuitor.
Intrebarea care se pune este ce cauta certificatul de deces la cumnata sau la firma de servicii funerare, nu este clar unde se afla deoarece relatati ca se afla la firma si cumnata nu vrea sa vi-l dea.
Certificat de deces
btmariuss
Buna ziua! Am o problema si as vrea sa ma ajutati daca se poate.
In anul 2011 luna august ziua 3, a decedat un pieten ce se afla la munca in germania. El se ... (vezi toată discuția)