avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consumul de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consumul de apa

Buna ziua,
1.S-a afisat lista de plata si scrie : "va rugam sa cititi apometrele in data de.......,in caz contrar consumul va fi de 10mc/pers. apa calda si rece" .
Se poate asa ceva?Cat de legal este?
2.Vreau sa vad caietul de procese verbale ale adunarii generale dar presedintele nu doreste sa mi-l arate.Cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
raspunsuri, utilizator
Media pe ultimele 3 luni
De ce nu vret sa aveti media pe 12 luni sau 5 ani? Ori consumul pe luna anterioara? Ori 10 m.c./luna de persoana?
Propunerea dumneavoastra cu media pe trei luni sau oricare ata metoda, inclusiv cele amnintite de mine, se decid in asociatia dumneavoastra, in comitetul executiv iar administratorul le aplica.
Asa ca daca administratorul a pus 10 m.c./luna si listele sunt semnate de administartor, cenzor si presedinte, inseamna ca asa s-a stabilit in asociatia dumneavoastra.
Puteti avea suspiciuni daca regula nu se aplica la toata lumea si se aplica doar pentru dumneavoastra.
Poate sa fie legal dar nu este etic: luptati sa se comporte cei din jur etic.
raspunsuri a scris:
Media pe ultimele 3 luni

Si daca media pe trei luni in asociatia dumneavoastra este exact 10 m.c./persoana apa rece si calda asa cum spuneti!?
La noi media e de 7 m.c./persoana apa rece.

am mai intrebat undeva dar nu mi s-a raspuns: daca nu ai apometre si ti se pune un consum de 10 mc pe luna de persoana sa zicem, cum se regleaza acest consum cu factura ?

Alte discuții în legătură

Reglementari regularizare apometre Klizha Klizha In cursul anului trecut am neglijat sa raportez lunar valorile apometrelor stiind ca in mod normal se fac regularizari din urma (am schimbat 3 locuinte cu 3 ... (vezi toată discuția)
Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)