Buna ziua,
1.S-a afisat lista de plata si scrie : "va rugam sa cititi apometrele in data de.......,in caz contrar consumul va fi de 10mc/pers. apa calda si rece" .
Se poate asa ceva?Cat de legal este?
2.Vreau sa vad caietul de procese verbale ale adunarii generale dar presedintele nu doreste sa mi-l arate.Cum trebuie sa procedez?
@anissia,
In cazul cand toti proprietarii au apometre si unul singur nu are apometre, acesta trebuie convins de conducerea asociatiei sa-si instaleze apometre.
Cea mai buna solutie pentru a convinge la instalarea apometrelor este ca fiecare sa fie trecut pe lista de plata cu apa rezultat din diferenta de index iar celui fara apometre sa i se treaca pe lista de plata cantitatea de apa ce rezulta ca diferenta pana la coperirea facturii. Asadar nu 7-10-20 m.c. ci atat cat lipseste pana la acoperirea facturii.
Cantitatile vehiculate aici de 7-10 m.c. se pot folosi pentru situatia cand exista apometru si proprietarul uita sa dea indexul si nu pentru cei ce nu au apometre.
multumesc frumos, asa gandeam si eu , dar se pare ca la fiica mea in bloc nu se poate calcula astfel, pentru ca indiferent de luna ca e iarna, ca e vara, apa rece este undeva la 145-150 ron ptr 3 persoane si 230-240 apa calda
O varianta mult mai civilizata este incheierea unei conventii de consum.
Asta presupune ca administratia sa calculeze media anului anterior iar locatarului i se aduce la cunostinta aceasta valoare. Aceste decide daca acea medie reflecta realitatea anului curent si stabileste cu administratia o intelegere (o conventie de consum).
Asta inseamna ca in lunile in care nu se da indexul se trece acea conventie de consum, cunoscuta de locatar (nu se trece o medie de care locatarul nu stie la momentul stabilirii).
In felul acesta se mai diminueaza cu frecusurile dintre locatar si adminstratie.
Adica asociatia sa incheie conventii de consum cu fiecare proprietar in parte?
Poate ne dati o prevedere legala in acest sens, un suport, un exemplu de cum incheiati dumneavoastra conventii cu cei ce uita sa dea consumul, sa plateasca intretiunerea si apar la asociatie dupa 7 luni.
Si cum sa decida proprieatrul daca acea medie "reflecta realitatea anului curent"?