avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului copilului

buna.va rog ajutatima si pe mine in aceasta problema.am o fica de 16 anisori care nu se mai intelege cu mama iei,a fost scoasa afara din casa de mama iei,am fost sunat de fosta sotie ca daca vreau sa iau eu copilul la mine definitiv spre crestere.va rog spunetimi ce pasi trebuie sa urmez si cat dureaza tot demersul.multumesc
mentionez ca fetita este deja la mine.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
nell12324, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:53, 31 August 2015
Bună ziua. În ipoteza în care locuința minorei a fost stabilită la mama sa printr-o sentință judecătorească, și în cazul de față trebuie sesizată instanța cu o cerere de schimbare a locuinței minorului, la tatăl său, și respectiv obligarea pârâtei / mama minorului la plata unei pensii de întreținere în favoarea minorei.
Durata unei astfel de proceduri diferă de la o instanță la alta în raport de gradul de încărcare al instanței etc., oricum nu mai puțin de 2 luni.
Mai există varianta medierii care simplifică mult procedura în fața instanței de judecată referitor la durată.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
Mihai Teris, Avocat
va multumesc din suflet.
Faceti actiune in instanta de stabilire a locuintei minorei la dvs si de obligare a mamei la plata pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez @12345 @12345 Buna.Am 19 ani si am o fetita de 1 an si 9 luni ,cu tatal copilului mam despartit si el nu a vrut sa mai am nicio legatura cu fata a mutato ,ma blocat peste ... (vezi toată discuția)
Despre familie si custodia minorului EnacheIonela EnacheIonela Mama a divortat,acum 7 ani, si a plecat in spania! custodia a fost data tatalui.Dupa un timp, copilul vine la mama si nu mai pleaca!De patru ani! Acum are ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizită al tatălui Flor-Fofo Flor-Fofo Fica mea are o minora cu un alt bărbat şi e pe numele mami. Are dreptul și tatal, sau mama tatălui să o ia pe minoră. Tatăl nu sa ocupat sau ajutat ... (vezi toată discuția)