Mama,tata 2 copii majori.2 proprietati[ambele pe numale parintilor]:o casa in care locuiesc parintii si uncopil; un apartament in care locuieste celalalt copil [care si-a platit impozit si intretinere pe numele lui].Tata decedat.Cel care lovieste in apartament [de 27 ani] poate deschide actiune de uzurpaciune pentru ca la mostenirre fratele revendica dreptul de mostenire la apartament? Cum se face inpartirea?
Actiunea de uzucapiune se deschide cand nu exista acte pe imobil. Insa avand in vedere ca este vorba de un apartament, nu cred ca se pune aceasta problema.
Uzucapiunea se poate invoca cand nu exista titlu de proprietate si se urmareste prin actiunea in constatarea uzucapiunii obtinerea uei hotararii favorabile care sa tine loc de act de proprietate.Inteleg ca unul din frati ar vrea sa invoce uzucapiunea ptr. a inlatura de la mostenire alti mostenitori (celalalt frate),nu este posbil deoarece s-ar inclaca preved.art.918 NCC.Cu ce titlu detine fratele respectiv apartamentul?(locatar,detentor precar?).
Imparteala mostenirii se face astfel:art.975-(3)NCC"In concurs cu sotul supravietuitor ,descendentii defunctului ,indiferent de numarul lor ,culeg impreuna trei sferturi din mostenire."
Apartamentul este pe numele parintilor iar cel care locuieste acolo a platit impozitul pe ap. cu chitanta pe numele lui . Un notar i-a spus ca daca mai plateste 3 ani ca sa faca 30 ii ramane ap de drept iar casa se imparte la toti.
Uzucapiune
ContSters222775
Buna seara,
Am doua intrebari:
1. In cazul in care tatal meu (in prezent decedat) nu a acceptat succesiunea dupa bunica mea si eu sunt in posesia unui ... (vezi toată discuția)