avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achititie teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achititie teren intravilan

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, doresc sa achizitionez un teren intravilan pentru a construi o casa pentru vanzare, si nu stiu cum este mai bine sa procedez: sa achizitionez terenul pe persoana fizica sau sa il achizitionez pe firma (am si o firma mica).
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 16:15, 31 August 2015
Pentru persoana juridica (societate) Din punctul de vedere al taxelor si al procedurilor contabile este mai putin avantajos sa achizitionati un teren chiar si pentru a construi o casa pe care sa o vindeti.
Persoana fizica cumpara teren, obtine autorizatie, construieste si poate sa vanda .Platiti impozitul pe tranzactie si atat.
Persoana juridica face acelasi lucru, dar mai are de facut evaluari anuale ale constructiei, apoi la vanzare intervin dividende provenite din venit, impozite etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim tva schimb de teren cu imobil intre pf si pj Mirela Stanga Mirela Stanga Doresc sa vand un teren mostenit, teren constructii intravilan, cu banii obtinuti vreau sa achizitionez o casa nou construita de la un dezvoltator.In acelasi ... (vezi toată discuția)
Regim vanzare teren lotizat TheodorM TheodorM Buna ziua! Detin un teren intravilan de 2500mp achizitionat in anul 2001, in ideea construirii unei case personale cand mi-as fi permis. In 2018, m-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Mi se va impune tva dacă vând o a doua casă în același an? kutezz kutezz Bună ziua, Sunt în situația în care am vândut la începutul acestui an locuința (casa) de domiciliu în care am stat aproape 3 ani. Am început să ... (vezi toată discuția)