avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc divort si partaj

Buna ziua.As dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a divorta si a face partaj in conditiile in care apart in care locuim este din banii socrilor..Avem o fiica de 16 ani.Cat ma costa divortul si incotro trebuie sa ma indrept?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:58, 31 August 2015
Dacă ați luat ap pe banii socrilor, ce sperați sa obțineți la partaj?
Fata cu cine vrea sa stea și unde?
Buna ziua. Puteti stabili detaliile divortului si custodiei la mediere, dupa care mergeti in instanta cu cerere de divort de comun acord (200 lei) la care atasati cererea pentru consfintirea acordului de mediere care contine intelegerea dvs cu privire la capetele accesorii (numele sotilor dupa divort, custodia copilului, etc)-taxa de timbru judiciar de 20 de lei. Aceste taxe nu includ onorariul mediatorului.
E clar ca trebuie sa va adresati judecatoriei, daca sotul nu vrea sa divortati de comun acord, caz in care v-ati putea adresa notarului. La partaj daca apartamentul este cumparat din banii socrilor dar pe numele dvs. si al sotului este in regula, adica eventual o sa fiti obligata ulterior de socrii la plata unor despagubiri, dar daca actele de vanzare/cumparare sunt ma repet pe numele dvs. si al sotului, la partaj se imparte totul jumi/juma. Copila oricum va fii intrebata cu cine va ramane in urma divortului. Sa nu uitati sa solicitati pe langa pensia alimentara pentru copil si fixarea domiciliului acestuia la dvs. si exercitarea autoritatii tutelare(asta o sa fie in comun cu sotul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2 ( subiect editat, mesaje conexate) mbadea41 mbadea41 Este de acord cu divortul a semnat la mediator dar nu poate semna si hartia la tribunal,ne programeaza doar peste doua saptamani iar sotul pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)