avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare suma hotarata prin sentinta definitiva.
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare suma hotarata prin sentinta definitiva.

In urma unui proces de partaj instanta a hotarat ca paratul sa restituie suma de 1600,200 RON,suma pe care de trei ani de zile paratul nu a achitat-o pe motivul ca nu are nici un venit si nici o proprietate.Am angajat un executor judecatoresc ,care de un an si jumatate nu a reusit sa faca nimic.Intrebarea mea este ce se poate face in continuare pentru a recupera suma respectiva.Mentionez ca sentinta este definitiva.
Cel mai recent răspuns: libya , utilizator 12:03, 1 Septembrie 2015
Ce suma mai exact?
Ce ati făcut în anul asta și jumătate de când ați depus cerere la executor?
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Buna ziua!
Executorul judecatoresc are posibilitatea sa afle de la Inspectoratul Teritorial de Munca daca debitorul obtine venituri din salarii si sa infiinteze poprire.
Poate, de asemenea, sa obtina informatii de la Directia de Taxe si Impozite Locale daca debitorul figureaza cu bunuri si sa le scoata la vanzare.
Chiar daca acum nu figureaza cu bunuri sau venituri, trebuie sa aveti rabdare si sa-l verificati periodic, prin intermediul executorului, daca au intervenit modificari in ceea ce priveste solvabilitatea acestuia si sa actionati.
Succes!
Multumesc pt.raspuns.Intrebarea mea este daca mai exista vreo alta cale legala de atac pt.recuperarea sumei de 16262,00 RON.
Ce sa atacați?
Dacă e insolvabilitate, nu aveți ce sa ii luați. Măcar salariu sa aibă, sa recuperați cu taraita. Totuși, pt ce are sa va dea suma dacă nu a rămas cu nimic?
Nu a ramas cu nimic pt.ca a trecut totul pe numele tatalui sau inainte de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare costuri executare cuziamusia cuziamusia Buna ziua In civil, in calitate de reclamant am obtinut succesiv sentinte favorabile la judecatorie, tribunal si curtea de apel. In fiecare sentinta partea ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii debitor posibil insolvent catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Exista vreo procedura legala prin care unui creditor - in baza unui titlu executoriu legalizat impotriva debitorului - anterior inceperii oricarei ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani când debitorul nu are bunuri VioricaBufnea VioricaBufnea Cum pot recupera o suma de bani pentru care am hotărâre judecătorească favorabila , însă persoana nu are venituri și bunuri pe numele sau. Situația ... (vezi toată discuția)