avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune majorare pensie de intretinere- declinare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune majorare pensie de intretinere- declinare competenta

Buna ziua . Imi puteti spune si mie ce inseamna ca nu pre inteleg :
5 Civil . Admite exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Buftea , invocata de parat prin intampinare . Declina competenta de solutionare a prezentei cauzei, avand ca obiect majorare pensie intretinere , formulata de reclamanta ........ , in contradictoriu cu paratul ........,in favoarea Judecatoriei Cornetu .Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica , azi 19-08-2015 . Va rog sa imi spuneti si ,mie ce-i de facut .Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:43, 1 Septembrie 2015
Dosarul se va judeca la Cornetul și nu la Buftea unde ati depus cererea. Nu aveți nimic de făcut.
Cine sta pe raza judecătoriei din Cornetul?
Inseamna ca instanta a admis exceptia invocata de parat si a decis ca in raport de obiectul cererii si domiciliul paratului, Judecatoria Buftea nu este competenta din punct de vedere teritorial sa judece cauza, prin urmare a declinat competenta de judecare a cauzei la Judecatoria Cornetu.
Nu aveti ce face pentru ca nu exista cale de atac impotriva hotararii de declinare.
Urmeaza ca dosarul sa fie inaintat la Judecatoria Cornetu care va fixa termen si veti primi citatie in acest sens.
Actele sau masurile dispuse in cauza se mentin, respectiv tot ceea ce s-a dispus in cauza pana la momenul declinarii ramane valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept sa actioneze judecatoria cornetu? sau trebuie sa depun actele din nou la judecatoria cornetu? pajura11 pajura11 Salut, am depus un dosar de deschidere asociatie (acordare personalitate juridică) la Judecatoria Buftea si am primit urmatorul raspuns din partea celor de la ... (vezi toată discuția)
Cine imi poate explica aceasta solutie pe scurt? munteanucatalin munteanucatalin in urma procesului de divort, copilul a fost lasat in custodia mea de catre judecatoria Iasi si mama nu are drept de vizita. a depus o ordonanta presedential ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,imi poate explica si mie cineva mai pe larg la ce se ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,imi poate explica si mie cineva mai pe larg la ce se refera instanța va rog frumos? \" Declină soluţionarea cauzei Solutia pe scurt: Admite ... (vezi toată discuția)