avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal Tesa - birou informatica - spitale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal Tesa - birou informatica - spitale

Buna ziua
Intrucat normele pentru acreditarea spitalelor cere ca personalul din cadrul biroului informatica sa faca permanenta, si, intrucat contractul de munca si legislatia prevede ca este interzisa remunerarea orelor suplimentare decat prin libere, intrebarea mea ar fi:
- exista vreun act normativ sau vreo prevedere prin care poate fi obligata o persoana care lucreaza in cadrul biroului de informatica din cadrul unui spital ca acesta sa faca permanenta? (prin ture sau la solicitare)?
Daca da va rog sa precizati acest act/prevedere. Daca este ilegal va rog spuneti ce lege se incalca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 1 Septembrie 2015
Art.3 C.mun.
...
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retribuire tura " dubla " Cyo Cyo Ne desfasuam activitatea intr-o firma de transport unde in functie de \" necesitatile \" clientului acoperim in ture urmatorul interval orar : 09-21:00. Prima ... (vezi toată discuția)
Program de lucru asistent sef sectie fara paturi Gdgd Gdgd Spuneti-mi va rog daca asistentul sef al unei sectii fara paturi (radiologie) poate fi obligat sa lucreze doar in tura de dimineata fara posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac in privinta amenintarilor sefului aleflo aleflo buna seara.lucrez in spital ca asistent medical din 2006.am urmatoarele probleme cu seful meu..pe langa munca de asistent ma obliga sa conduc si masina de ... (vezi toată discuția)