Am de gand sa dau pe persoana care mi-a facut o plangere penala neintemeiata si nefondata in judecata si imi trebuie declaratia de la politie ca acolo erau o gramada de calomnii. Inteleg ca pot cere sa mi se dea copie dupa dosar.
Spunteti-mi va rog, eu unde fac aceasta cerere? Catre parchet (dar nu stiu procurorul..) sau catre politie unde m-au chemat sa ma audieze?
Daca cercetarea este facuta de catre politie, va adresati in scris, cu nr. de inregistrare/ data Inspectorului sef al IJP si solicitati copii dupa documentele pe care le doriti.
Trebuie sa anexati in copie documentul (emis de o instanta, daca dosarul a fost trimis in judecata de catre parchet) prin care respectiva plangere a fost declarata neintemeiata/ nefondata, motiv pentru care solicitati copii dupa documente in vederea unei actiuni ulterioare in instanta.
Daca parchetul a dispus NUP, la plangerea formulata va puteti adresa in scris, cu nr. de inregistrare/ data Prim procurorului de pe langa Tribunalul judetean.
nu mai exista NUP!!!
Si cercetarea nu e finalizata. Am facut cerere si sper sa fie aprbata desi daca exista lege care im da acest drept nu stiu de ce mai trebuie cerere care sa fie aprobata...
Cititi si ORDINUL nr. 64 din 1 iulie 2015 privind stabilirea unor măsuri organizatorice în scopul asigurării exercitării dreptului de a consulta dosarul penal.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Denunt calomnios
dreaminro
ori foarte mult sa ma ajutati in legatura cu Cercetarea penala la adresa mea si a sotiei mele,pentru fapta de \"amenintare\",din partea unui vecin (mutat de ... (vezi toată discuția)
Acuzatie
manacristina
Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, daca, in cazul in care, in urma unor acuzatii mincinoase a unui chirias vecin la politie, eu am depus la procuratura o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
pop_maria
s-a facut o plngere impotriva mea la sectia de politie din comuna in care locuiesc.....am fost instiintata verbal prin fratele meu de catre organul de ... (vezi toată discuția)