in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca si mi sa comunicat ca nu mai am nici o datorie.ce pot sa fac cu cei de la kruk care ma preseaza cu telefoanele
Obligațiile sunt menționate în contract, iar prețul cesiunii nu îl privește pe debitor căruia nu i se schimba din obligație decât dacă negociază cu noul creditor. Cat a fost notificat asupra cesiunii, cesiunea ii e opozabila.
Nu știu cat e hartuire atât timp cât exista un interes legitim, sigur ca e dreptul celui ce se simte hartuit sa depună plângere.
Când ați luat creditul, pe ce perioada și de când nu ați mai plătit?
Ok, nu ii mai luați pe ăștia în seama și dacă ajungeți la executare silita vreodată, contestați la instanta în termen de 15 zile de când aflați de executare
Situatia nu are a face nimic cu infractiunea de hartuire,speta este una exclusiv civila, si solutia este simpla.Solutia se regaseste in Noul Cod Civil-Titlul VI- Transmisiunea si transformarea obligatiilor-Capitolul I-Cesiunea de creanta.Art.1.582 NCC-(1)" Debitorul poate sa opuna cesionarului toate mijloacele de aparare pe care le-ar fi putut invoca impotriva cedentului.Astfel, el poate sa opuna plata facuta cedentului inainte ca cesiunea sa ii fi devenit opozabila,indiferent daca are sau nu cunostinta de existenta altor cesiuni,precum si orice alta cazua de stingere a obligatiilor survenita inainte de acel
moment." Art.1.579 NCC-Teza a II a"Cu toate acestea ,cesiunea nu este opozabila debitorilor decat din momenrul comunicarii ei."
In mod concret,debitorul poate opune in mod valabil cesionarului(KRUK) platile facute anterior cedentului(ING) pana la momenrul in care cesuinea i-a devnenit opozabila,respectiv pana la momentul comunicarii notificarii,acesta este si un motiv legal de invocat intr-o eventuala contestatie la executare.
Să ne înțelegem asupra unui aspect, zic eu, ce fel de cesiune este în cazul de față? Să fie cumva o struțo/cămilă nici novație nici cesiune ci un aluat ce cuprinde elemente din ambele. Poate fi noul creditor parte în acest raport juridic?.....după scripte...... este autorizată ca bancă (?) pentru a se subroga în drepturi creditorului inițial, apropo de cesiune.