avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune creanta

in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca si mi sa comunicat ca nu mai am nici o datorie.ce pot sa fac cu cei de la kruk care ma preseaza cu telefoanele
danpopescu2011 a scris:

Are dreptate moderator gi-jane 2,cesionarul(KRUK) nu trebuie autorizat ca banca,deoarece cesionarul(KRUK) a cumparat o creanta si o pune in executare,nu face acte de creditare sau alte acte specifice unei banci.


Nu puține sunt situațiile când, creditorul ce a preluat prin cesiune creanța, ajunge prin diverse tertipuri să procedeze la îndestulare printr-o convenție cu debitorul, care prevede: rate, dobânzi și comisoane. Prin această acțiune nu-și arogă prerogativele unei bănci?
Ar mai fi un aspect, dacă prin artificiul la care am făcut referire mai sus și având în vedere că respectivul creditor nu este bancă și văzând cuantumul total al datoriei după preluarea prin cesiune, se poate vorbi de exproatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile?
Art. 247 Cod penal. - Fapta creditorului care, cu ocazia dării cu împrumut de bani (..), profitând de starea de vădită vulnerabilitate a debitorului, datorată (...) relaţiei de dependenţă în care debitorul se află faţă de el, îl face să constituie sau să transmită, pentru sine sau pentru altul, un drept (...) de creanţă de valoare vădit disproporţionată faţă de această prestaţie se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
În funcție de particularitățile cesiunii, subiectul activ poate fi inclusiv cedentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari gina_dirleci gina_dirleci Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, ... (vezi toată discuția)