avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... GRAD HANDICAP
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

GRAD HANDICAP

Buna ziua,
Din copilarie sufar de astm bronsic si multiple alergii, am aflat acum la varsta de 48 ani ca pot beneficia de un grad de handicap pentru asta si pot beneficia in baza acestuia de anumite drepturi. Am cautat vreme de un an poate mai mult o dovada medicala ca am dobandit aceasta boala in copilarie, nu am gasit nimic nici in localitatea unde m-am nascut nici in spitalele prin care am fost internata nici in sanatoriul de copii din Baile Govora unde am urmat 5-6 ani consecutivi tratament. Am obtinut in schimb la indemnul notarului din localitatea in care am copilarit, declaratii notariale de la doua asistente medicale, in varsta, care m-au cunoscut si erau pe vremea aceea una asistenta in spitalul comunal (localitatea de bastina), si cealalta asistenta de teren care raspundea de zona in care locuiam, si care mi-a si facut tratament la domiciliu. Declaratia acesteia din urma este insotita si de copie dupa cartea de munca, cealalta pierzindu-si cartea de munca.
As vrea mai intai sa ma lamuriti daca intradevar pot beneficia de grad de handicap si daca da in ce conditii, care ar fi acesta, apoi daca comisia care acorda gradul ia in considerare declaratiile asistentelor. De asemenea as dori sa stiu cat de mult conteaza stadiul bolii in acest moment.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:22, 2 Septembrie 2015
Trebuia să obțineți acte medicale doveditoare: bilete de externare din spital, adeverințe cu perioada internării și diagnosticele din care să reiasă afecțiunile de care ați suferit atunci. Vă trebuie o internare recentă în spital și biletul de externare. un referat de la medicul specialist, etc.
Nu vă ajută cu nimic acele declarații de la fostele asistente.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti beneficia de facilitatile disp L nr 448/2006 de protejare drepturi persoane cu dizabilitati,in conditiile in care urmeaza sa obtineti certificat de incadrare in grad de handicap
Declaratiile notariale nu va ajuta
Initial solicitati control la medic specialist care poate constata si consemna document medical cu cronologia afectiunii
Ulterior solicitati verificare la comisia medicala de expertiza persoane cu handicap,care va analiza documentele medicale,poate dispune investigatii suplimentare,in urma coroborarii concluziilor putand a se constata afectiunea principala,daca exista afectiuni conexe,stadiul acestora si eventual eliberarea de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea în grad de handicap cu afecțiunea de astm bronsic ... Cornely Cornely Incadrarea în grad de handicap cu afecțiunea de astm bronsic este posibilă doar dacă dosarul conține documente justificative care să ateste că ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap copil mirela_cop mirela_cop Baietelul meu de 1 an si 10 luni are astm bronsic moderat partial remis sub tratament( avem 2 doze de spray pe zi). Dupa o internare la pediatrie, am hotarat ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad de handicap idoinai idoinai Buna ziua! Sunt in situatia de a merge curand la Comisia de expertiza pentru persoane cu handicap,pentru revizuirea periodica. Si acum incepe povestea.In ... (vezi toată discuția)