avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract - conditii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract - conditii

Buna ziua,
Daca, in cadrul unui contract de prestari servicii, cu termen de finalizare a lucrarii stipulat, prestatorul poate cere rezilierea contractului?
Contractul nu are dispozitii privitoare la rezilierea contractului de catre nici una din parti ci doar sanctiuni pentru nefinalizarea lucrarii in termen.
Daca da, beneficiarul are dreptul sa ceara daune interese pentru reziliere inainte de finalizarea lucrarilor, in conditiile in care prestatorul, invoca buna credinta in cererea sa de reziliere(eventual ce motive rezonabile si neculpabile pot fi invocate in buna credinta)
Cu cate zile inainte de expirarea contractului mai poate fi facuta cererea de reziliere si daca beneficiarul poate refuza .
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 15:49, 3 Septembrie 2015
Buna ziua!
Inteleg ca de fapt doriti sa denuntati unilateral contractul. Daca nu ati reglementat contractual aceasta situatie (si, din ce ati mentionat mai sus, lipseste o astfel de reglementare), prestatorul va fi tinut la executarea contractului.
In avantajul Prestatorului, exceptand cazul de forta majora, in lipsa oricaror alte informatii, singurul aspect care imi vine in minte, care sa poata fi invocat de catre Prestator, este impreviziunea, reglementata de art 1271 alin 2 din Noul Cod Civil, dar, in acest caz, instanta ar trebui sa constate, in primul rand, faptul ca executarea contractului a devenit excesiv de oneroasa pentru Prestator.

In ceea ce priveste daunele-interese, beneficiarul poate avea astfel de pretentii, chiar daca nu sunt expres reglementate contractual, in baza articolelor 1531-1537 din Noul Cod Civil.

Incercati sa discutati cu Beneficiarul si sa agreati conditiile de incetare a contractului.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)
Clauza de impreviziune mikas mikas ... se poate aplica si in cazul unui contract de inchiriere? ... se refera strict la conditii banesti sau se poate referi si la conditii de alta natura? ... (vezi toată discuția)
Principiul impreviziunii dany3377 dany3377 Buna ziua. As dori sa stiu daca principiul impreviziunii, aparut in urma declararii neconstitutionalitatii legii conversiei creditelor in franci elevetieni, ... (vezi toată discuția)