avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie prin e-mail

Buna seara,
Cum procedez daca un angajat si-a depus demisia printr-un e-mail. Demisia este cu art. 81.4 dar fara preaviz, fapt care nu deranjeaza pe nimeni, superiorul fiind de acord.
Intrebarea mea este: se considera legala in fata unui control ITM cererea transmisa prin e-mail in care eu nu am efectiv semnatura angajatului? Sa inregistrez demisia/e-mail-ul in registru in-out si apoi in Revisal?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Alina Tomescu , Consultant resurse umane 19:31, 2 Septembrie 2015
Legalitatea acelui act nu o stabileste ITM-ul.

Aveti posibiliatea sa printati email-ul, dupa care il inregistrati si apoi emiteti decizia de incetare a c.i.m.in baza art.81 alin.7 C.mun.


Emailul a inceput sa devina o modalitate moderna de comunicare. Daca va este trimisa de la o adresa de mail personala a persoanei in cauza si confirmata (poate prin discutii anterioare) ar putea fi folosita ca si mijloc de comunicare. Solicitati sa va trimita scanata pe mail si o demisie scrisa. In mod normal demisia trebuie sa fie semnata de persoana care o solicita.
Eu am mai avut astfel de situatii, dar, nu am avut discutii pe acest aspect cu inspectorii de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)
Demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail mcdinu mcdinu Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii. Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisia lciotirla lciotirla Demisia pe mail este valabila sau doar prin posta cu confirmare de primire? Va multumesc (vezi toată discuția)