avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Infractiune in alt stat.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Infractiune in alt stat.

O persoana, roman, care s savarsit infractiuni in alt stat strain, avand domiciliul in tara. Cum se poate afla ce a savarsit in tara respectiva, daca a avut probleme cu legea? Carei autoritati trebuie sa ma adresez pentru a primi un raspuns oficial in acest sens?
A avut probleme cu legea acuma mai multi ani in urma, in Spania. El este roman, cu domiciliul in Romania, dar acuma sta in italia. Este nevoie de catre o ruda de-a sa din Italia sa afle ce probleme a avut el cu legea in afara pentru a folosi acest raspuns intr-un proces ce-l are pe rol in Italia.

Cum se poate afla acest lucru? Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 21 Iulie 2009
Cele afirmate de dl.consilier sunt perfect reale in privinta comunicarii hotararilor judecatoresti.Din nefericire pentru dvs.,informatiile pe care doriti sa le obtineti nu va sunt accesibile,acestea avand doua trasee catre cel in cauza,la cererea sa si catre organele de stat,de asemeni,la solicitarea scrisa a acestora
Dar daca fac o adresa oficiala la Procuror? Ar fi posibil. Ca sa vad daca acesta a facut puscarie sau a avut probleme cu legea in alt stat. Imi dau seama ca nefiind persoana in cauza nu poate fi vorba de cazier eliberat.
Dar atunci cand e nevoie la computare de pedeapsa nu se poate face adresa la Bucuresti si sa se afle cata pedeapsa a executat in alt stat. Prin ce institutii este posibil aceasta?
Imparatul a scris:

Dar daca fac o adresa oficiala la Procuror? Ar fi posibil. Ca sa vad daca acesta a facut puscarie sau a avut probleme cu legea in alt stat. Imi dau seama ca nefiind persoana in cauza nu poate fi vorba de cazier eliberat.
Dar atunci cand e nevoie la computare de pedeapsa nu se poate face adresa la Bucuresti si sa se afle cata pedeapsa a executat in alt stat. Prin ce institutii este posibil aceasta?

"Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"-"Nemo censsetur ignorare legem"i

Dvs.,ca simpla persoana fizica nu puteti face(emite)o adresa oficiala.Adresele oficiale sunt emise de persoane juridice sau de organele statului.In al doilea rand nici un procuror ,daca nu este sesizat cu o cauza si daca cele solicitate nu sunt in interesul solutionarii acesteia,nu poate cere relatii astfel cum doreste.Daca un procuror ar dispune cererea unor astfel de relatii doar pentru ca vrea sau pentru ca i s-a solicitat de catre o simpla persoana,acesta ar comite infractiunea de abuz in serviciu.
Problemele legate de computarea unor pedepse le rezolva instantele in masura in care sunt sesizate cu astfel de cereri.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Dar daca as lua legatura cu un avocat si acesta ar solicita aceste relatii, ar putea primi raspuns oficial?

Dar daca as lua legatura cu un avocat si acesta ar solicita aceste relatii, ar putea primi raspuns oficial?

"Educatia dezvolta facultatile,dar nu le creaza"/Voltaire

Relatiile despre care faceti vorbire le poate solicita doar un organ oficial al statului.Niciun avocat nu poate solicita astfel de relatii,decat daca acestea ajuta la solutionarea unei cauze,a unui dosar si aceasta cu cu aprobarea acelui organ ,fiind solicitate doar de acesta(politie,parchet,instante judecatoresti)
Orice incercare a dvs.de a obtine astfel de relatii este sortita esecului.,daca aceste relatii nu sunt solicitate in modurile si de catre organele indicate mai sus si nu la baza o motivatie juridica.

Alte discuții în legătură

"tara de origine" pentru cazierul judiciar? AlexandruC AlexandruC Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati intr\'o problema . Mi s\'a cerut \"cazierul judiciar din tara de origine\" al administratorul unei firme ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta in cazul domiciliului necunoscut Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Aveti idee care ar fi instanta competenta daca vreau sa dau in judecata un debitor al carui domiciliu nu il cunosc? Cum pot afla domiciliul unui ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce pedeapsa am primit in italia bogdan ggf bogdan ggf Buna ziua . in 2012 am fost acuzat intr-un dosar in italia,am fost si arestat preventiv timp de o luna..datorita faptului ca nu erau dovezi clare ca as fi ... (vezi toată discuția)