avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire ...nemostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire ...nemostenita

Buna!
Intrebarea mea este: se poate ataca un contract de vanzare - cumparare?
Parintii au facut un contract de vanzare - cumparare pe casa in favoarea fiicei, in 2005. In 2007 tatal a decedat, iar anul acesta a decedat si mama.Acum fratii exercita presiuni si amenintari asupra surorii, sustinand ca si ei au drept la mostenire. Actul CF este curat, fara sarcini, pe numele fiicei.
Se poate ataca acest act? Conform legii, fratii au dreptul la ceva din acea casa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MariusDorin , utilizator 19:42, 3 Septembrie 2015
Va multumesc pentru raspuns.
Actul de vanzare - cumparare a fost facut in 2005 pe suma de 200 milioane lei.
(nu stiu care era atunci valoarea de piata, dar banuiesc ca e veridica)
Autorul vanzarii (respectiv tatal) a decedat in 2007; sa inteleg ca actul juridic nu mai poate fii desfiintat, deaoarece s-a depasit termenul de trei ani de la deces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am asupra proprietatii mamei mariusmina mariusmina Parintii au divortat, sa facut partajul si suntem trei frati.Tata a decedat ne lasind la nici un copil cu acte proprietatea lui.dupa lege stiu ca proprietatea ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager doriancostel doriancostel Se poate ataca în instanta contractul de vânzare-cumpărare cu uzufruct pentru un bun imobil după moarte uzufructorilor(părinților)? Bunul a fost vândut ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuly69 iuly69 Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)