avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire

Salut! un unchi de al meu a contractat un card de cumparaturi, acum ceva timp, pe care nu l-a achitat, incepand sa plateasca de 5 luni incoace cate 100 RON. Destinul a facut ca el sa se imbolnaveasca de cancer si sa se pensioneze(varsta:54 de ani). Fiind pensionat inainte de termn si pe caz de boala ,i se poate pune poprire pe pensia pe care o primeste in valoare de 450 de lei? Va intreb, deoarece ofiterul de credite de la instiutia ce a preluat creanta de la BRD, spune ca i se poate pune poprire pana la 50% din pensia de 450 de lei. Mentionez ca nu are alte bunuri/conturi pe numele sau. Ce se intampla daca dosarul ajunge in instanta/poate ajunge in instanta, care va fi decizia instantei? Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:00, 4 Septembrie 2015
se poate pune poprire , insa nicidecum cat i s-a zis, ci pe 1/3 din ce depaseste 1/2 din salariul minim net pe ec.
adica i se poate retine maxim 20.5 lei.
777/2=388.5-450=61.5/3=20.5 lei
poprirea asupra sumei in discutie este diferita de executarea silita instituita asupra aceleiasi sume sau sunt similare?
Poprirea e o formă a executării silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci neplatite anamariaandrei anamariaandrei Buna ziua Ce poate sa faca o persoana care are un credit pentru un apartament din 2005. Acea persoana, de 4 ani este pensionara pe caz de boala cu o pensie ... (vezi toată discuția)
Rate la firma de recuperare. onela onela In urma decesului tatalui meu a ramas un credit de achitat in valoare de 7000 de lei . Desi mama mea ca mostenitoare a incercat in nenumarate randuri sa ajunga ... (vezi toată discuția)
Oprire pe pensie CristinaFlorinaRadu CristinaFlorinaRadu Buna ziua. Tatal meu a facut acum cativa ani 2 carduri de cumparaturi. Din nefericire pentru ca au fost niste probleme medicale in familie nu a mai putut ... (vezi toată discuția)